Amerikaanse Samsung Galaxy S4 Active krijgt Android 4.4 KitKat update

In de categorie ‘Android 4.4 KitKat updates die elders ter wereld worden uitgerold’ zien we, naast die voor de Galaxy Note 10.1 2014, vandaag ook die van de Galaxy S4 Active van de Amerikaanse provider AT&T ten tonele verschijnen.

samsung-galaxy-s4-active-pers-12 Amerikaanse Samsung Galaxy S4 Active krijgt Android 4.4 KitKat update

Als Nederlandse Galaxy S4 Active gebruik(st)er heb je natuurlijk helemaal niks aan dit nieuws. De Nederlandse toestelversie doet het nog steeds met Android 4.2, en hoewel er regelmatig sprake was van een naderende update naar Android 4.3 bleef deze tot nu toe uit.

Toch roept deze Amerikaanse update naar Android 4.4 de vraag op, of Samsung misschien stiekem de update naar Android 4.3 wil gaan overslaan, om de Galaxy S4 Active direct mee te nemen in de vaart der Android-4.4-volkeren.

Aan de andere kant: de S4 Active van AT&T was ook de enige toestelvariant die tot nu toe wél een update naar Android 4.3 kreeg – en deze Androidversie dus níet oversloeg.

Hoe het ook moge zijn: de Galaxy S4 Active was nog niet zo lang geleden te vinden op een Europese lijst met toestellen die dit jaar de update naar Android 4.4 zullen krijgen. Dus dát het toestel de update krijgt lijkt duidelijk. Of de Amerikaanse update van vandaag een voorbode is van een naderende update aan deze kant van de Atlantische Oceaan?

Wie het weet mag het zeggen, maar het is in ieder geval een teken dat de S4 Active – ondanks tot nu toe uitblijvende updates – niet zal blijven plakken aan Android versie 4.2.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee