Samsung start Android 4.4 KitKat update voor de Galaxy Note 10.1 2014 Edition (nog niet in NL)

Nadat de Samsung Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 als eerste Galaxys de update naar Android 4.4 KitKat ontvingen, is nu de 2014 Editie van de Galaxy Note 10.1 aan de beurt – als je in Colombia woont, tenminste.

samsung-galaxy-note-10-2014-edition-1 Samsung start Android 4.4 KitKat update voor de Galaxy Note 10.1 2014 Edition (nog niet in NL)

Dat de Galaxy Note 10.1 2014 Edition de update krijgt wisten we natuurlijk al lang – en nu is het dan zover. Tenminste, Samsung heeft vandaag een start gemaakt met het aanbieden van de update. Gebruikers in Colombia of all places – met de WiFi versie van de tablet – komen als eerste aan de beurt.

Hoewel we nog geen beeldmateriaal zijn tegengekomen van de nieuwe Android versie op de Note 10.1 2014, brengt de update in ieder geval nieuwe icoontjes in de notificatiebalk, een soepeler interface, stabielere software, betere geluidregeling, de mogelijkheid om via WiFi documenten te printen, en eenvoudiger standaardinstellingen voor de launcher en Berichten applicatie.

Wanneer de update in Nederland zal arriveren is uiteraard niet bekend. De start van de update in Colombia is, zoals meestal met Samsung’s grote updates, een soort proefupdate. Mogelijke bugs duiken dan op, en kunnen nog weggewerkt worden voor de update ook in andere, en grotere landen beschikbaar zal komen. Het kan dus nog goed enige weken – misschien zelfs maanden – duren voor Android 4.4 KitKat uiteindelijk ook in ons land op de Galaxy Note 10.1 2014 Editie landt. Maar het begin is er.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Bj zegt

  Heb er nu twee die wachten op een update. De note 10.1 2014 editie en een Note 2 telefoon die al maanden wachten op kitkat.
  Samsung is wel erg langzaam met het uitbrengen van updates. Ik draai op beide versies een Engelse versie dus snap het probleem niet, Gewoon open gooien in alle landen tegelijk die Engelse versie, later update bieden in andere talen.
  Probleem opgelost.

 2. Sunniva zegt

  Heb zelf ook een Note 10.1 2014 Editie die sinds twee weken allerlei kuren vertoond. Ik kan bijvoorbeeld ineens geen video opnames meer maken, Youtube hapert steeds met afspelen, scrollen tussen de pagina’s gaat ook met horten en stoten, tussen apps scrollen gaat ook ineens niet meer vloeiend. En ik heb niet eens zoveel apps erop staan! Mijn intern geheugen is bijna leeg… Vind niet dat dat mag na twee en een halve maand en een prijskaartje van toen nog ruim €600,-. Vind dat ronduit absurd.

  • Bert-Jan zegt

   Heb je al een keer geprobeerd hem terug te zetten op factory settjngs. Kale installatie dus….. Misschien helpt het. Mijn note 2014 editie draait als een zonnetje.

 3. Julian zegt

  Ik heb de Samsung Note 10.1 2014 Edition nu 1 week in huis, en hij bevalt me prima, af en toe is die een beetje traag, maar dat is alleen met opstarten verder loopt alles heel soepel. Het scherm is echt fantastisch alleen de accu is echt super snel leeg 🙁 niet handig om mee te nemen, tenzij je overall je oplaad stekker meeneemt. Ik wacht alleen nog op de Android upadate van 4.3 naar Android 4.4.

Praat mee