Vertraging voor de Samsung Galaxy S5 door vingerafdrukscanner?

Tja, als je een populaire smartphone wilt verkopen, moet je wél genoeg onderdelen paraat hebben om voldoende toestellen te kunnen verschepen. Normaal gesproken is dit voor Samsung niet zo’n probleem – maar naar verluid worstelt het bedrijf met de productie van voldoende vingerafdrukscanner voor de Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-vingerafdruk-scanner-vergrendelscherm Vertraging voor de Samsung Galaxy S5 door vingerafdrukscanner?

Als we berichten uit Zuid-Korea mogen geloven, heeft Samsung de effectiviteit van haar eigen productieproces een tikje onderschat, waardoor er op dit moment niet voldoende scanner van de band rollen om aan de verwachte vraag – tientallen miljoenen, de komende maanden – te voldoen. Dit alles, nadat eerder duidelijk was dat Samsung besloot zelf de productie van de vingerafdrukscanners op zich te nemen, omdat – jaja – andere partijen mogelijk niet voldoende exemplaren zouden produceren.

Maargoed, waar een wil is is een weg. En dus schijnt Samsung in gesprek te zijn met third party vingerscannermakers, om de eigen productielijn een steuntje in de rug te geven.

Toch is natuurlijk de cruciale vraag: gaat Samsung het redden om op 11 april – de releasedatum van de Galaxy S5 – voldoende toestellen beschikbaar te hebben, zodat aan de grote vraag voldaan kan worden? Of zien we misschien taferelen vergelijkbaar met de release van de Galaxy S2, toen er wekenlang simpelweg te weinig toestellen geleverd konden worden.

De kans is groot dat we daar pas tegen 11 april achter gaan komen. Tot die tijd kun je natuurlijk nú al de Galaxy S5 bestellen, zodat je zeker bent van een exemplaar. Als je toch liever afwacht, kun je je natuurlijk ook inschrijven voor onze Email Notificatie Service, zodat je een berichtje krijgt zodra de Galaxy S5 daadwerkelijk leverbaar is in ons land. Dit doe je linksboven aan deze pagina!

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee