‘Samsung Galaxy S5 met swipe-vingerafdrukscanner’

We hebben al eerder gehad over de mogelijkheid dat de Samsung Galaxy S5 uitgerust zal zijn met een vingerafdrukscanner. Een keer of honderd, zo lijkt het (al is dat wat overdreven). Nieuws uit Zuid-Korea bevestigt nog een keer dat de kans groot is dat dit inderdaad het geval zal zijn, en wel een type uit Samsung’s eigen keuken dat een vingerafdruk kan scannen als je je vingertop overheen swiped – veegt, dus.

samsung-galaxy-s5-vingerafdruk-scanner 'Samsung Galaxy S5 met swipe-vingerafdrukscanner'

De vingerafdrukscanner zoals we ‘m kennen van de iPhone 5S zit in de Home knop ingebakken, en scant de vingertop als deze er stil op ligt. Samsung’s eigen variant, en mogelijk bestemd voor de Galaxy S5, doet dit zodanig dat je je vinger niet netjes stil hoeft te houden. Hij kan dan ook een groter oppervlak hebben, en bijvoorbeeld onder het beeldscherm ingebouwd worden.

Opvallend aan het nieuws van vandaag is tevens, dat de scanner door Samsung zelf ontwikkeld zou zijn. Op zich is dit een logische stap: van een toestel als de Galaxy S5 worden tientallen miljoenen exemplaren verkocht, dus afhankelijkheid van de productiecapaciteit van een externe partij is niet wenselijk – zeker niet als deze vermeden kan worden.

Uiteraard is hiermee niet gezegd dat de S5 ook daadwerkelijk met een dergelijke vingerafdrukscanner op de markt zal verschijnen – maar dat de voortekenen in die richting wijzen, moge inmiddels meer dan duidelijk zijn.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee