Kleine update Samsung Galaxy S3 Mini uitgerold

De laatste dagen is een kleine update in ons land gearriveerd voor de Samsung Galaxy S3 Mini. Deze update brengt géén nieuwe versie van het Android besturingssysteem, maar slechts een aantal kleine optimalisaties.

samsung-galaxy-s3-mini Kleine update Samsung Galaxy S3 Mini uitgerold

De update, met aan boord firmware versie XXANA2, brengt optimalisaties ‘onder de motorkap’ van de Galaxy S3 Mini, waar je als gebruiker niet niet direct iets van merkt.

Op dit moment is de update beschikbaar voor gebruik(st)ers met een unbranded Galaxy S3 Mini, dat wil zeggen een toestel dat niet direct bij een provider is aangeschaft. Je kunt de update installeren via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies software op je PC.

Over verdere, grotere update voor de Galaxy S3 Mini bestaat op dit moment onduidelijkheid. Sommige geruchten hebben het over een update naar Android 4.4 KitKat die later dit jaar naar het toestel zou kunnen komen, terwijl deze op een recent updateoverzicht juist ontbreekt.

Heb jij de huidige update op jouw Galaxy S3 Mini geïnstalleerd? Zoja, heb je verschillen/vernieuwingen kunnen ontdekken?

Beste Galaxy S3 Mini VE deals per provider

Reacties

 1. elio zegt

  Heb m geupdate maar merk geen verbeteringen had 50 procent batterij en oppeens sprong die naar 28 procent dus tja verbeteringen kan ik het niet noemen

 2. Sharon zegt

  Vanochtend de update geïnstalleerd, maar nu heb ik buiten geen 3G verbinding meer en kan ik schijnbaar alleen nog maar internetten e.d. via Wifi. En nee, geen backup gemaakt, dus de boel herstellen gaat niet.
  Hetzelfde probleem trouwens bij de mini van mijn dochter.
  We zitten allebei bij Hollandsnieuwe, dus ik weet niet of het hieraan ligt, maar raar is het wel.
  Voor de update geen enkel probleem met de 3G, maar nu… helemaal niks meer!
  Iemand een idee waar het aan kan liggen?

 3. peter zegt

  Ik kreeg deze update onverwachts binnen via wifi. Geinstalleerd en alles bleef werken. Geen hickups. Is dit misschien een voorbereiding op een verdere firmware update? Zelf verwacht ik geen update naar 4.4 kitkat, maar een update naar 4.2.2 toch zeker wel. Kitkat mag wel natuurlijk.. 🙂

 4. Dennis zegt

  Update geïnstaleerd, helaas geenverbetering, alleen instelling van de internet verdween wel en moest handmatig opnieuw worden ingesteld.
  wel problemen terug gekregen.
  1e en gelijk meest vervelende is dat de telefoon regelmatig gereboot moet worden om weer telefonisch berijkbaar te zijn, dit gebeurt op 2 toestellen, daarnaast gaat de batterij in een razend tempo leeg, waar ik minstens 2 dagen kon doen met de telefoon gaat ie nu nog maar een halve dag mee.

  wat mij betreft geen verbetering. dus maar hopen op een nieuwere versie binnenkort, als dit niet gebeurt gaat de telefoon naar samsung, mogen zij hem voor me repareren.

 5. izjf zegt

  Mijn camera doet het niet meer op de mini sinds ik het vanmorgen heb geinstalleerd.. niet in de apps, niet gewoon, helemaal niks. HELP a.u.b

 6. Eline zegt

  Ik heb ook problemen met internet na de update. Bovenstaande oplossing (opnieuw instellen) werkt ook niet. Is er een andere oplossing, kan ik de update terugdraaien?

  • Eline zegt

   Probleem opgelost. De instelling van de site Hollands nieuwe klopte niet helemaal of misschien verschilt dit maar voor mijn Samsung mini 3 moest ik dus na de update bij type toegangspunt volgens de Hollands Nieuwe site default neerzetten maar hIer heb ik niets ingevuld en 3g deed het weer.

 7. Piet zegt

  Ook ik heb geen internet meer. Ook krijg ik apps waar ik niet op zit te wachten. Morgen maar even naar de telefoonwinkel.

 8. joyce zegt

  Ik denk dat ik een back up ga maken maar hoe dat precies werkt weet ik ook niet maar ik heb ook zoiets van ik betaal niet voor niets mijn imternet

 9. Jaap zegt

  Ik hoor het al, mij wordt nu gevraagd om de nieuwe versie te installeren. Ik heb ‘m al wel gedownload maar laat de installatie achterwege. Aan mijn S 3 mini geen polonaise!

 10. Natascha zegt

  Hoi,
  Ik heb precies dezelfde problemen na de update.
  Eerste geen internet meer: zelf via site hollands nieuwe alles opnieuw ingesteld.
  Werkte even….
  Nu moet ik telefoon steeds opnieuw opstarten, dan heb ik ong een half uur 3g bereik, daarna geen bereik meer. Dus niet bellen, buiten geen internet.
  Ook heel vervelend dat mijn telefoon nu na een paar uur leeg is!!! Voorheen ging batterij bijna twee dagen mee!!
  Kun je die update ook ongedaan maken? Baal hier enorm van!!
  Wie weet raad?

 11. Arie zegt

  Op woensdag 5 maart kreeg ik de melding dat er een update was en deze heb ik geïnstalleerd. Daarna ging alles prima. Afgelopen maandag (10 maart) werd er na een herstart van van Galaxy S3 Mini weer een kleine update uitgevoerd, deze keer zonder aankondiging of melding.

  Ik merkte eigenlijk pas de volgende morgen dat mijn 3G het niet meer deed en tot nu toe is het mij ook nog niet gelukt om het aan de praat te krijgen. Ik heb een Vodafone abonnement en heb mijn APN instellingen meerdere malen gechecked en gewijzigd, maar niets helpt. Ook een reset van mijn APN instellingen bood geen oplossing. Na de update waren mijn APN gegevens overigens niet verwijderd of gewijzigd zoals bij enkele andere mensen die hierboven hebben gereageerd.

  Gisteren heb ik navraag gedaan bij Vodafone en ook zij konden mij niet verder helpen. Volgens hen waren er geen andere Vodafone gebruikers met dit specifieke probleem. Mijn enige oplossing was volgens hen om mijn telefoon te resetten.

  Zijn er misschien andere Vodafone gebruikers met dit probleem die een oplossing hebben gevonden?

 12. martine keizer zegt

  he hallo
  ik heb ook een samsung s3 mini en de up date gedaan maar nu gaat hij vanzelf uit en springt aan en bij een volle batterij geeft hij aan dat er nog minder dan 5 procent batterij heeft en blijft aan en uit gaan. ik kan helemaal niets meer met mijn telefoon. zelfs terug gezet ivm de up date nog niets… iemand enig idee wat nu te doen?

 13. Marianne Bor zegt

  Na update moet het toestel 2 keer per 24 uur opgeladen worden. Hopelijk komt er snel een nieuwe update om dit ongemak te verhelpen

 14. zegt

  Na update waren mijn internetinstellingen verdwenen en daarna opnieuw ingesteld volgens richtlijnen van HN. Mijn probleem is nu nog dat ik geen email kan verzenden vanaf mijn bovengenoemd emailadres.
  Verzenden via Wifi geeft geen problemen maar onmogelijk bij 3G. Kan wel email ontvangen. Uitgaande mail instellingen zijn:
  SMTP-server: smtp.online.nl
  beveiligingstype: Geen
  Poort: 25
  Ik denk dat er ergens een instelling nog moet worden aangepast, maar welke is de vraag. Moet ik het zoeken in de internetinstellingen of in de uitgaande mailinstellingen?
  Wie weet de oplossing?

   • zegt

    ben intussen bij Belcompany geweest, maar die hebben ook geen oplossing.
    Het probleem zou bij Hollandsnieuwe moeten liggen………………. Bericht gestuurd aan Hollandsnieuwe en nu maar hopen op een positief antwoord

 15. benny zegt

  nou ik heb gisteren opgeladen en tegen de avonds is de batterij op dus op nieuw oplaten dus en nog eens en zo gaat het maar door dus wat nu alle problemen naar samsung

 16. Ben Groenewoud zegt

  reset uitgevoerd en daarna alle instellingen opnieuw gemaakt. Lijkt opgelost.
  Geen ondersteuning van Samsung of HN, wel hulp van Vodafone en Phonehouse…………..

 17. gijs zegt

  Wilden weer een Samsung nemen als mijn abonnement is afgelopen. Maar wat heb je aan een s3 mini als je batterij binnen een halve dag leeg is!!!! Veel mensen denken het is vast de batterije en willen deze gaan vervangen, zo dat Samsung weer wat extra geld in het laatje krijgt.Of veel mensen denken mijn telefoon is aan vervanging toe. En dit allemaal door een UPDATE.????????????????

 18. Steven vd Bergh zegt

  Iemand die een goede oplossing heeft tegen de zwakke batterij na de update? Mijn batterij moet ik een aantal keer per dag opladen. Soms valt mijn S3 mini ineens uit en dan is mijn batterij ineens 35% ofzo, dan toets ik mijn code in en dan start ie opnieuw op en dan heb ik 20% batterij. Alleen als ik mijn telefoon in de oplader doe, functioneert ie normaal.

  Bvd,

  • desiree zegt

   Ik heb hetzelfde sinds bijna een week .. heel vervelend. thet internetprobleem buitenshuis neteen via site Hollandsnieuwe weten op te lossen. Maar het ineens uitvallen van de tel. tijdens bellen een foto maken en gebruik apps nog niet. Zolang ie aan oplader zit geen problerm maar ja dat kan alleen thuis. Al is de batterij vol ineens dus na wat doen valt ie uit en hoor je batterij (bijna) leeg-geluid. Als ie uitvalt vasthangen bij autom. opnieuw proberen op te starten. Moet ie eerst aan de kabel om toestel te kunnen uitzetten en opnieuw opstarten. Wie heeft de oplossing? Groetjes

 19. BJ zegt

  Ik heb sinds update met mijn Samsung III mini ook het probleem dat ik alleen nog kan internetten via WIFI; en als ik al verbinding heb via 3G schakelt de telefoon zich automatisch uit en dan start hij ook weer automatisch op. Het maakt niet uit hoeveel % er dan nog aanwezig is in de batterij, welke ook bij mij zeer snel leeg raakt.

 20. Martijn zegt

  Google op samsung en Odin dan vind je hoe je zelf een andere firmware kunt laden. Een aantal samsung gebruikerssite geven aan waar je een andere stock firmware kunt downloaden.

 21. dorien zegt

  Ook hier sinds een week hetzelfde probleem. De telefoon gaat met volle batterij automatisch uit en start ook automatisch weer op om zichzelf weer uit te schakelen etc. etc. Internet werkt alleen met aangesloten accu.

  @Martijn, ik ben een digibeet.. Kun je wat meer informatie geven of desnoods een link, voordat ik het verkeerde programma ga gebruiken en nog dieper in de nesten geraak. Met dank!

 22. HL zegt

  Hier heb ik het probleem dat sinds een paar dagen de mini zich automatisch uitzet en daarna weer aan zet. Batterij is van te voren meer dan 50%. Na het uitschakelen en inschakelen is de batterij ineens helemaal leeg.
  Is er nog iemand met dit probleem? En heeft iemand hier een oplossing voor?

 23. dn zegt

  Wordt steeds erger, ramp sinds update! Eerst geen internet en snel leeglopende batterij, daarna telefoon die steeds zichzelf heropstart en blijft vasthangen tijdens logo en nu kan ik helemaal niets meer doen tenzij hij aan de oplader gekoppeld is! Ligt niet aan batterij want bij loskoppelen kan hij uuuuuuuuren aan blijven tenzij kl hem gebruik, van zodta ik eraan kom valt dat onding uit, NOOIT nog samsung voor mij, kzn toch nie dat gsm waardeloos worfy door stomme update!

 24. Miriam zegt

  Het wordt inderdaad steeds erger! Is hier dan nog helemaal geen oplossing voor aangeboden door Samsung? Nieuwe update? Iemand nog tips?

  • Barbara zegt

   alle problemen die hierboven omschreven worden herken ik en het wordt inderdaad alleen maar erger; en ik heb zelfs het toestel al teruggezet naar fabrieksinstellingen.
   bijv. één app versturen gaat nog maar daarna schakelt het toestel zich gewoon uit; gister viel het toestel gewoon uit tijdens bellen (GRRRRRRRR 🙁 )
   Ik heb inmiddels contact gezocht met Samsung. Als het goed is ontvang ik binnen 10 werkdagen een nieuwe batterij; de oude moet ik terugsturen. Ik ben benieuwd of de problemen daarmee opgelost zijn.

 25. annoniem zegt

  Hi
  ik heb zelf ook een s3 mini en ik zag wel verbetering: als je terug gaat naar home, werkt dat veel sneller. Maar dat baterij probleem heb ik ook i.v.m. spelletjes enzo

 26. HL zegt

  Heb hier het batterij probleem opgelost door een nieuwe batterij. Mijn batterij stond bol. Daardoor viel de telefoon steeds uit.
  Ik heb ook nog voordat ik de batterij heb vervangen een reset uitgevoerd. De telefoon loopt nu als een zonnetje. Kan bijna 2 dagen op de accu werken zonder hem op te laden.

 27. Jarco zegt

  slechte beurt van Samsung.
  ook geen internet na de update, bij Rabomobiel.
  goede suggestie om de internetinstellingen handmatig weer op te voeren. van de site van Rabomobiel de handleiding gevolgd en we zijn weer online.

 28. Barbara zegt

  Mijn problemen zijn opgelost ! 😉
  Ik heb, zoals ik al eerder had gemeld, contact gehad met Samsung klantenservice.
  Zij beloofden mij een nieuwe batterij op te sturen; de nieuwe batterij had ik binnen 4 dagen binnen en mijn telefoon werkt al weer de hele week als vanouds.
  Samsung bedankt.

 29. Debby zegt

  Hallo allen,

  Na heel veel internetsites af te hebben gespeurd blijf ik toch nog met de vraag zitten hoe het kan dat mijn samsung galaxy s3 mini (6 maanden oud) zo traag is geworden.
  Ik gebruik de telefoon op een prepaid kaartje. Gebruik de functies van internet dus alleen via de wifi. Sinds een paar weken is het laden van de applicaties erg traag geworden, het gebruik van de applicaties ook.
  Ik heb het interne draai geheugen e.d. nagekeken. Daar is voldoende van aanwezig. Opnieuw opstarten doe ik regelmatig, apps die ik niet gebruik zijn uitgeschakeld.
  Weet iemand hoe het kan dat het laden van de applicaties en het gebruik daarvan erg traag is geworden?

 30. Lien zegt

  Ik herken bovenstaande problemen met de batterij zeer goed.
  Ik heb de Samsung sinds april overgekocht van een vriendin. Ik herinner mij dat op 1 mei de batterij nog heel goed liep. Toen ben ik naar een optreden geweest en heb heel veel foto’s en filmpjes gemaakt en geen enkel probleem gehad.
  Sinds een paar weken echter merk ik dat de gsm uitvalt als ik bijvoorbeeld op internet zit of de flash van de camera opzet. Het correcte percentage wordt niet meer weergegeven wat zeer irritant is.
  Als hij nog op 70% is, valt hij uit en start hij weer op. Dan krijg je het geluidje dat de batterij volledig leeg is en blijft hij heropstarten voor een paar keer.
  Terugzetten naar fabrieksinstellingen en verwijderen van cachegeheugen heeft eigenlijk niet geholpen.
  Ik moet 2x daags herladen. Wat echt irritant is.
  Iemand tips wat ik kan doen?
  Ik zou een nieuwe batterij eens proberen, maar mijn vriendin zei dat dit niet zal helpen toen ik het probleem had uitgelegd.

 31. benny zegt

  ik denk aan s5 te gaan halen of de s4 mini want vandaag opladen en morgen battery plat dus en de s5 en s4 -mini hebben dat niet

 32. SamsungS3MiniOfficialEdition zegt

  Mijn toestel is unbranded, update gewoon (in maart) geinstalleerd, (toen) niks mis met mobiel internet, etc,. Ik zit wel bij T-Mobile, dus waarschijnlijk ligt het aan Hollandse Nieuwe, werkt goed de software, nu hopen op de update naar Android 4.2.2/4.3/4.4.2.

 33. PHX zegt

  Ik heb een Samsung S3 mini met een prepaid kaart en krijg nooit een update.
  Hoe kom ik aan een update?

  En ik heb inmiddels gelezen dat Android op de S3 mini geen update krijgt.
  Mooi balen dus.

 34. Susanne zegt

  Ik heb sinds ik de update vorige week veel last van mijn telefoon. Batterij is met een halve dag volledig ontladen. Maar het grootste probleem is dat ik niet meer te bereiken ben. Sim kaart en batterij er opnieuw in gedaan en dan kan ik even bellen. Na 10 minuten is het signaal weg en kan ik niets mee, behalve op de wifi. Ik zou dan dat riedeltje (sim + batterij er uit en opnieuw opstarten) weer moeten herhalen.
  Kan ik die laatste update niet gewoon verwijderen? Dan is alles weer zoals het was…

 35. maarten zegt

  wat een kuttelefoon,
  ik wilde updaten maar ik zie tussen de +/_50 reacties
  2 positief en de rest baalt en baggerd over de update
  ik laat em wel vragen maar doe er dus nix mee

Praat mee