Testfoto bevestigt nogmaals: Samsung Galaxy S5 heeft 16 megapixel camera

Mocht je om één of andere dubieuze reden nog twijfelen aan het feit dat de Samsung Galaxy S5 een 16 megapixel camera heeft, dan wordt het tijd de onderstaande testfoto te checken.

samsung-galaxy-s5-16-megapixel-camera-testfoto-exif Testfoto bevestigt nogmaals: Samsung Galaxy S5 heeft 16 megapixel camera

De foto in kwestie werd op 11 februari gemaakt met de Samsung SM-G900A, wat naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S5 variant is van de Amerikaanse provider AT&T – zo blijkt tenminste uit de bij de foto behorende EXIF gegevens zoals te vinde op Flickr.

De nietszeggende foto, gespot door Evan Blass – a.k.a. evleaks – heeft een resolutie van 2988 bij 5312 pixels. Je hebt amper een rekenmachine nodig om dan te weten dat het om een 16 megapixel camera gaat. De camera in kwestie is volgens eerdere geruchten van het zogeheten ISOCELL type, dat door Samsung in eigen keuken werd ontwikkeld om betere plaatjes te kunnen schieten in omstandigheden met minder licht.

Na de genoemde eerdere geruchten, maar ook bijvoorbeeld de vermelding gisteren op de website van een Nederlandse winkel, lijkt het voor de zoveelste keer bevestigd: ja, de Samsung Galaxy S5 heeft een 16 megapixel camera. Wat wij wel eens zouden willen zien – het liefst nog vóór de onthulling van het toestel volgende week maandag – zijn aanwijzingen of deze camera wel of niet is voorzien van optische beeldstabilisatie. Dát is namelijk geen overbodige luxe bij sensoren met een dergelijke hoge resolutie.

Helaas valt uit de foto die vandaag opduikt helemaal niets te concluderen over de kwaliteit van de camera van de Galaxy S5. Wel dat de maker ervan over toetsenbord met verscheidene toetsen beschikt. Maar op die kennis zit dan weer niemand te wachten:

samsung-galaxy-s5-16-megapixel-camera-testfoto Testfoto bevestigt nogmaals: Samsung Galaxy S5 heeft 16 megapixel camera

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee