5,2 inch 1080p scherm Samsung Galaxy S5 bevestigd door Nederlandse winkel? (update: en weer weg)

Update:

Inmiddels zijn de betreffende vermeldingen zonder commentaar of toelichting weer verwijderd van Typhone’s Galaxy S5 productpagina. Wat het snel en geruisloos verwijderen van de specificaties zegt over de juistheid van de informatie? Dát is op zichzelf al een erg interessante vraag… 😉

Oorspronkelijke bericht:

Op de productpagina van de Nederlandse online retailer Typhone zijn een aantal eigenschappen van de Samsung Galaxy S5 te zien. Hoewel de pagina weinig gedetailleerde informatie bevat worden wél een 5,2 inch full HD scherm en een 16 megapixel camera genoemd als ‘highlights’ van de Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-specificaties-typhone 5,2 inch 1080p scherm Samsung Galaxy S5 bevestigd door Nederlandse winkel? (update: en weer weg)

Nu is een winkel die informatie op een website vermeldt niet persé opzienbarend. Maar omdat Typhone een onderdeel is van The Phonehouse – in Engeland Carphone Warehouse geheten – is het opduiken van de genoemde informatie wel degelijk opmerkelijk te noemen. Duidelijk is ook dat de getoonde informatie recent is toegevoegd aan de pagina – halverwege vorige week stond deze er nog niet.

In ieder geval liggen de getoonde specificaties behoorlijk in de lijn der verwachting: tenslotte zagen we het 1080p full HD scherm recent al vaker voorbij komen, onder meer in verschillende user agent profiles en benchmark gegevens van mogelijke Galaxy S5 varianten, en natuurlijk in berichtgeving van de New York Times.

Dat de Galaxy S5 uitgerust zal zijn met een 16 megapixel camera is ook niet bepaald een verrassing – maar een stukje bevestiging is natuurlijk altijd welkom. De verwachting is dat het hier gaat om Samsung’s nieuwe ISOCELL camera, die betere foto’s op moet leveren bij weinig licht.

Al met al begint het er steeds meer op te lijken dat de Galaxy S5 – in ieder geval de ‘standaard’ versie – inderdaad beschikt over en 1080p beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit ondanks eerdere geruchten dat het toestel de sprong zou maken naar een QHD scherm met een hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Overigens vermeldt dezelfde pagina een releasedatum in maart. Maar deze informatie was al eerder te zien, en mogelijk dus meer een voorlopige placeholder dan een concrete aanwijzing dat de Galaxy S5 volgende maand al in de winkels zal liggen.

Wij hebben inmiddels Typhone gevraagd om een toelichting bij de vermeldde specificaties. Typhone’s Galaxy S5 productpagina vind je in ieder geval HIER.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee