Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKat

Vanaf vandaag is de Android 4.4.2 KitKat update beschikbaar voor de unbranded Nederlandse Samsung Galaxy Note 3. De Note 3 is de eerste Galaxy die deze allernieuwste Android versie krijgt.

samsung-galaxy-note-3-android-4-4-kitkat-update-xxuena61 Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKat

De update – firmwareversie XXUENA6 – is ruim 380 MB groot, en kan worden geïnstalleerd via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies software. Hoewel het grootste deel van de vernieuwingen achter de schermen plaatsvinden, zijn er een aantal veranderingen merkbaar. Zo vullen muziekalbum afbeeldingen nu het gehele vergrendelscherm als de MP3 speler actief is, en is het eenvoudiger een aantal standaardapplicaties – voor berichten, en launcher – direct in te stellen vanuit het menu. Meer vernieuwingen die met de Android 4.4 update naar de Galaxy Note 3 komen vind je HIER.

In tegenstelling tot de eerdere Poolse update (dank, Henk, voor de correctie!) De update van vandaag brengt ook de vernieuwde notificatiebalk met compleet witte icoontjes, wat er – wat ons betreft – vrij sjiek uitziet. Ook de snelheidsverbeteringen door de optimalisaties zijn merkbaar, maar veranderingen in batterijduur zullen pas in de loop van de komende dagen blijken.

samsung-galaxy-note-3-android-4-4-nederland-info-168x300 Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKatsamsung-galaxy-note-3-android-4-4-nederland-standaardapplicaties-168x300 Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKatsamsung-galaxy-note-3-android-4-4-nederland-vergrendelscherm-168x300 Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKatsamsung-galaxy-note-3-android-4-4-nederland-startscherm-168x300 Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKat

Heb jij de update van vandaag op jouw Galaxy Note 3 geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen? Specifiek zijn we ook benieuwd of er gebruik(st)ers zijn die na de update problemen hebben met onofficiële accessoires! Heb je de update nog niet geïnstalleerd, maar ben je wel in het bezit van een S View flipcover van een andere fabrikant dan Samsung, kijk dan – voor je gaat updaten – even HIER.

Noot: de hier beschreven update is voor de unbranded Galaxy Note 3 – dus voor een toestel dat níet rechtstreeks bij een provider is aangeschaft. Updates voor Vodafone’s, KPN’s en T-Mobile’s Note 3 volgen later, zodra de provider hun eigen softwareaanpassingen hebben voltooid.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. Antoine zegt

  Ik heb vandaag de udate op mijn note 3 geinstaleert, Werkt snel kwa uiterlijk is er niet zoveel veranderd. Wat wel erg opvalt is dat op het moment dat je het toestel aan de pc koppelt je erg veel moeite moet doen om het startscherm te ontgrendelen zodra je naemlijk op de aan en uit knop drukt blijft het scherm zwart na een keer of 20 te hebben gedrukt komt het vergrendelscherm met veel moeite naar boven. dit gebeurd soms ook als je note 3 niet aan een usb kabel hangt ik ben dan ook zeer benieuwd of iemand anders het zelfde probleem ervvaard.

  • freddy zegt

   ik heb het zelfde ik doe mijn note 3 op stantby en dat gaat hij niet meer unlocken moet ik een min wachten dan doet hij het pas weer. ik wil liefer terug naar 4.3 maar dat kan niet meer 🙁

  • Jeroen zegt

   Ik heb dezelfde problemen, erg vervelend voor games zowiezo… Werkt goed met S-pen maar met de vingers is het klote!!! Hoop dat samsung dit snel oplost!!!

    • Pieter zegt

     Heeft iemand al een oplossing voor dit probleem dat de S-pen wel werkt maar niet meer reageert van de vingers ????

     Zwaar K*T dat je vingers niet meer werken namelijk.
     Vooral bij opnemen van een gesprek

  • Ton zegt

   Yep zelfde probleem hier ook duurt het ff voordat tie verbinding maakt de pc. Ook gaat mijn batterrij sneller leeg.

   • joey zegt

    Je kan het toestel gewoon bij jnleveren bij een telefoonwinkel. Aangezien je toestel nog geen 2 jaar oud is, en ik neem aan dat je het aankoopbewijs nog hebt, kun je zo even naar een winkel heen lopen en je probleem voorleggen. Voor zo’n mooie telefoon zou het probleem zich niet mogen voordoen. Voor de mensen die last hebben van het hele samsung gebeuren, je kan je mobiel rooten, cyanogenmod opflikkeren en je hebt hem snel. Je fabrieksgarantie vervalt wel..

 2. Peter Bulthuis zegt

  Bij mij komt de nieuwe update (nog) niet binnen. Nu is die van mij, volgens mij, ook geen Nederlands toestel. Maar na een reparatie is de software wel opnieuw geïnstalleerd. (Volgens mij een Nederlands/ Belgische versie, want het Samsung toetsenbord heeft azerty-indeling in plaats van qwerty). Daarnaast is het moederbord vervangen.
  Waar wordt naar gekeken bij het updaten?

 3. Holland zegt

  Ik merk een hinder die ik nog niet online ben tegen gekomen en dat is dat mijn schermrotatie veel langer wacht voordat die met het toestel mee draait. Zeer hinderlijk

 4. Xaeryn zegt

  Gisteren update, alles goed gegaan, merkte weinig verschil, daarna voor de nacht uitgezet met 100% batterij. Vanochtend ging Note 3 niet aan, 0% batterij starte op in rebootscherm. Werkt nu wel, heb er als leek weinig vertrouwen in dat toestel nu goed blijft functioneren 🙁

 5. Hoogendoorn zegt

  24012014
  Update geïnstalleerd de note 3 lijkt sneller en soepeler te werken. .De notificatiebalk ,witte iconen ik heb liever kleur (blauw) qua launcher gebruik ik, go launcher. Dus veranderingen niet gemerkt van achtergronden etc.
  Ik mis wel de ART functie i.p.v van dalvik.
  Verder las ik Google now was geïntegreerd met de bel app, bij mij niet. Maar kan zijn dat dat enkel bij de neus is

 6. theo zegt

  Ik had een niet origineel s view cover die bij 4.3 perfect werkte. nu na de update naar 4.4 heb ik een origineel aan moeten schaffen, omdat de andere niet meer werkte. verder merk ik geen groot verschil met de ” oude” andrrrrroid versie

  • Arlon zegt

   Koop daarom ook altijd een origineel accessoire, heb je achteraf ook niet de pech dat het niet meer werkt en je alsnog een origineel moet aanschaffen.

 7. De groot zegt

  Welke rom versie hebben jullie? Dit kun je controleren middels *#1234#
  Volgens Sammobile heb ik een France Rom terwijl ik mijn toestel gewoon in Nederland heb gekocht in de winkel.

  AP: N9005XXUDNK2
  CP: N9005XXUDMJ7
  CSC: N90050XXDMK3

  • alfred zegt

   Heb volgens mij ook een Franse note 3
   En heb dus ook nog geen update gehad van 4.4 kitkat
   Hoe nu verder, baal er wel een beetje van
   Wie weet een oplossing? Groeten alfred

  • fredben zegt

   Vrijdag binnen gekregen na paar weken wachten vai Typhone.nl
   AP: N9005XXUDMK2
   CP: N9005XXUDMJ7
   CSC: N9005OXADMK2
   Volgens Sammobiel engelse firmware.

   Via odin de nederlandse firmware geflasht die iets ouder is.
   AP:N9005XXUDMJ7
   CP:N9005XXUDMJ7
   CSC:N9005PHNDMJ4

   Krijg nu ook een melding dat er een update beschikbaar is en daarvoor niet.

 8. Marco zegt

  Wat baal ik! Na de update eerst een probleem gehad met een continue oppoppende foutmelding android.process.acore gestopt. Moest toen alles terugbrengen naar fabrieksinstellingen. Sindsdien reboot hij te pas en te onpas of gaat hij zelfs helemaal uit. Voorheen nooit problemen. Alles is origineel!

 9. johnny zegt

  ik krijg de update maar niet binnen mijn telefoon is csc : lux , dus luxenburg , duurd dat nog lang , hoe kan ik dat rooten of flachen zodat hij op nederland staat ? alvast bedankt

 10. Ad zegt

  Bij mij werkt het allemaal soepeler en net wat sneller voor mijn gevoel na de update nu 24 uur geleden en de batterij duur in rust lijkt beter. Maar goed we gaan het zien verder… maar voor nu lijkt het er op dat het mijn note 3 goed heeft gedaan

  • wil zegt

   Bij mij werkt update prima batterij duur nu met 24/7 3g aan en volledig gebruik 2 dagen en 10 uur Max
   voor update was dat korter

 11. Patsounds zegt

  Accuduur loopt achteruit.
  Heb de Samsung Galaxy Note 3 sinds afgelopen dinsdag 21 januari. Na de update op de 23e leek alles naar behoren te werken. Mijn accu ging gemiddeld 39 (!) uur mee bij normaal gebruik. Sinds de update loopt de accu leeg als een tierelier. Gisterenavond 23:30 opgeladen tot 100%. Vanochtend moet ik al na 12 uur opladen (terwijl ik ’s avonds laat/’s nachts het toestel niet heb gebruikt). Toestel opnieuw opgestart. Cachegeheugen gewist. Alle instellingen langsgelopen (locaties en gps staan standaard uit etc.) Iemand tips of ervaringen hiermee? Ik hoor het graag. Bedankt.

  • Richard Hameete zegt

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Wat een batterij drain zeg. Bij mij staat GPS dan wel standaard aan. Maar de eerste maand werkte de telefoon bij mij een volle dag. En dan nog had ik meestal, bij redelijk intensief gebruik nog 25% batterij capaciteit over.

   Nu sinds gisteren de update. Vanmorgen de telefoon om 10.00 uur van de oplader afgehaald. Telefoon heeft de gehele dag op stil gestaan en is nagenoeg niet gebruikt.
   Vanavond om 5 uur was de batterij al terug gelopen tot 29% capaciteit.

   Ik dacht dat de KitKat 4.4 een verbetering moest zijn voor de levensduur van de batterij, maar ik heb nu het idee dat deze sneller leeg is dan voorheen.

   • Patsounds zegt

    Ik heb inmiddels opnieuw alle instellingen langsgelopen. Ook die door de update blijkbaar zijn aangepast. Mogelijkerwijs draaide toch nog een en ander op de achtergrond waar ik geen erg in had.

    Mijn accu gaat nu langer mee dan voorheen. Het kan verkeren. Bij normaal gebruik kan ik zelfs bijna twee dagen doen met mijn phone. Ik heb ook Go Power Master geïnstalleerd. Deze app heeft absoluut mijn accuduur mede verhoogd.
    Locaties en gps staan standaard uit: blijven helaas energykillers. Ik doe ze pas aan als ik ergens wil inchecken of als ik maps gebruik.
    Al met al heeft de update na wat aanpassingen goed uitgepakt.

 12. Ron zegt

  Heb gisteren de update gedaan, en krijg nu telkens een foutmelding bij opstarten.
  com.android.phone is gestopt ..dit komt erop als ik mijn pin van de simkaart moet ingeven.
  Dan breng ik die 2 keer in en dan werkt alles.
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen???

 13. Esther zegt

  Vandaag de nieuwe update gedaan. Touchscreen werkt nu heel slecht tot helemaal niet… Met uit en aanzetten doet hij het even goed, maar dit is echt frustrerend. Voor de update nooit problemen gehad. Iemand een idee?

  • John zegt

   Dat heb ik nou ook Esther. Exact hetzelfde. Heb spijt van de update, maar we kunnen niet terug. Ik heb nog geen weg gevonden althans

   • S. Rooduyn zegt

    Ik heb ook precies hetzelfde probleem. Touchscreen reageert soms helemaal niet meer. Ook aan of uitzetten laat af en toe op zich wachten, en de batterij is veel sneller leeg. Was heel tevreden met mijn note 3 voor de update. Hoop dat dit snel opgelost wordt!!

 14. Hans K zegt

  Ik heb ook sinds de update 1 keer een “meltdown” gehad. Dan wordt hij warm en loopt de batterij in een half uurtje leeg. Dit had ik ook een enkele keer met mijn Galaxy S2.
  Opnieuw opgestart en opgeladen en hij doet het nu weer prima, is weer erg zuinig met energie. Het is even afwachten of dit vaker gaat gebeuren. Dat een telefoon een enkele keer volledig vastloopt, kan ik mee leven.

  Overigens heb ik de telefoon altijd in de “spaarstand” staan, ik merk in functioneren dan geen enkel verschil.

  • Erik Royer zegt

   Dat van de emails had ik ook, synchronisatie stond uit na aanzetten werkt alles weer. De batterij gaat langer mee en het apparaat lijkt in zijn geheel sneller te reageren..

   • Wesley zegt

    Ik heb dat probleem van de emails ook, maar bij mij is het iets uitgebreider, hij zegt dat bij alles de synchronisatie uit staan, en ik krijg het bijna nergens meer aan.. of doe ik iets fout? is er evt een tutorial ofzo iets? want ik kan ook de bladwijzers van google chrome niet synchroniseren (iets wat de note 1 wel standaard en automatisch deed)

 15. Mark Oomd zegt

  Bij mij werkt het synchroniseren ook niet meer, iemand enig idee hoe ik dit weer kan fixen? Kan het niet vinden bij de instellingen…

 16. Auke zegt

  ik heb gisteren de update gedaan en mijn toestel loopt compleet vast. valt spontaan uit en de batterij gaat nog geen halve dag mee. applicaties werken niet en volumeknoppen en aan en uitknop werken ook niet. weet het ff niet meer.

 17. Markie zegt

  Lijkt wel dat enkel mensen met problemen reageren?
  Alles is perfect gegaan, toestel reageert vlotter en accugebruik is iets beter.
  Het draaien van het scherm reageert idd iets trager, maar dat vindt ik geen nadeel,
  het draait nu veel minder makkelijk onnodig wanneer ik bv. het toestel op tafel leg.
  Kortom zeer tevreden, en ik hoop dat voor de andere gebruikers de problemen opgelost geraken

 18. rob zegt

  Mail probleem dat de mail niet wordt opgehaald had ik ook. 2 keer account verwijderd en weer ingesteld. Maar geen succes. Ik ben nu overgegaan Secure mail. Dat werkt zoals je mag verwachten.

 19. tom zegt

  Net ff binnegehaald maar merk nu wel wat veranderingen zoals me Spotify is van me ontgrendelings scherm weg en notificatiebalk als je een berichtje krijg doorzichtig wat best wel iritand is omdat ik dan af en toe slecht zie van wie hij komt veder ben ik niks geks tegengekomen

 20. Hans K zegt

  tip voor mensen met batterij problemen. Ik had die dus ook; hij bleef warm en liep snel leeg. Toen heb ik op aanraden van deze site dat “cachegeheugen” wat je met homeknop, volume boven, en uit-aanknop kan benaderen gewist. En voila! Ruim anderhalve dag geleden opgeladen en vanmorgen nog 56% batterij. M.a.w. hij is nu nog zuiniger dan voorheen.

 21. Peter zegt

  Update geinstalleerd. Is nog iets sneller en soepeler. Batterij duur was al goed, maar lijkt niet noemenswaardig verbeterd. Is toch lastig meetbaar als je alleen op de praktijk moet afgaan ipv een soort lab test. Geen dag is hetzelfde vwb telefoon gebruik.
  Icoontjes in de notificatiebalk zijn wit. Dit is saai en komt erg basic over.
  Camera functie is niet beschikbaar in de lockscreen bij patroon beveiliging. Wel zonder beveiliging, maar je kon dat scherm al helemaal aanpassen.
  De functie om in de dialler app nabij gelegen winkels etc te kunnen kiezen is er niet.
  Kortom, installeren kan geen kwaad, maar er iets echt mee opschieten, nou nee.

 22. Henri zegt

  Gisteravond heeft mijn vrouw een software update ontvangen van samsung , 381,85 MB upgrade besturingssysteem. Kitkat OS 4.4.2. Is dit de goede update zonder bug , of moet ze nog even wachten ??
  Als je de reacties lees , kun je de update beter uitstellen, nu werkt alles perfect, ook met een Samsung Flip Wallet. Ikzelf heb nog geen update ontvangen.

  • Michel zegt

   Dat is de gewone update, waarschijnlijk zonder de bugfix. In principe zijn er geen problemen met Samsung’s eigen accessoires – maar als je echt het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je uiteraard nog even wachten met installeren tot ook de bugfix-update beschikbaar is…

 23. sander zegt

  gister geupdate., batterij nu na reeds enkele uren al gedaald naar 30%. mooi gepruts weer van samsung. De accu hield het eerst prima vol . nu nog geen halve dag.

  hetzelfde gezeik had ik toen ik mijn vorige toestel, een note 1 van een update voorzag. daarna ook alleen maar problemen gehad met accuduur.

  kan ik nog terug naar de vorige firmwareversie?

  • Henri zegt

   Nog even een vraagje; er komt op het scherm, update pakket gedownload , nu installeren, of later.
   Ze heeft het niet gedownload, gaat dit automatisch ,( heb nu het vinkje van automatisch weg gedaan- te laat ),en kan je dit verwijderen ?

 24. omewink zegt

  Sinds kitkat update stopt de TouchWiz-start zodra ik op Instellingen klik. Instelling zijn ook niet meer benaderbaar via het pulldown menu. Kortom, instellingen kunnen niet meer worden ingesteld. Hopeloos. Ook de harde factory reset levert niet een retour naar android 4.3 op, Het wordt er niks beter op, en ik moet wel alles inhoud weer herstellen.

  Wie heeft een oplossing voor me?

 25. diana zegt

  Echt om te huilen deze update, kan niets meer met mijn tel, loopt constant vast reageert niet of is extreem traag. Zelfs gebeld worden gaat niet goed, duurt gewoon een minuut voordat ik kan opnemen. Help 🙁

  • Viking zegt

   @ Michel

   Ik zou nog even wachten als ik jou was. Degenen die een update hebben gedaan maar geen problemen hebben gehad zien geen noemenswaardige verbeteringen. Er zijn best veel klachten dus ik zou wachten tot er een bugfix is geweest. Ik heb ook Vodafone en ben blij dat ik nog geen update heb gehad.. Ik zal ‘m zeker ook nog niet updaten als het wel zou kunnen..

   • Ad zegt

    Blijf het vreemd vinden… een enkele heeft geen problemen inclusief ik zelf en daarbij ik zie juist wel verbeteringen, tikkie soepeler en in rust nog minder batterij verbruik.Ik heb hem op 18 december genomen met verlengen van mijn abonnement van vodafone bij the phonehouse en al wel netjes mijn update gehad die dus goed werkt….

   • Ad zegt

    Mischien de roms chekken en inruilen voor een nederlandse versie? Die van mij is in ieder geval nederlands…. Je mag toch verwachten dat als je een toestel koopt in NL dat je ook een toestel krijgt uit NL..Ik vind het wel een best argument om hem in te ruilen…

    • De groot zegt

     Ja ad je hebt gelijk ik heb die van mij los gekocht op gsmweb nl \ studentmobiel nl het blijkt dus dat dit soort sites om kosten te besparen de telefoon in het buitenland kopen. Dit zetten ze er in kleine lettertjes ook bij. Quote van de site: Om de scherpste acties te kunnen aanbieden wordt er wereldwijd ingekocht bij de beste leveranciers. Het kan daarom voorkomen dat er door de fabrikant geen Nederlandstalige handleiding is toegevoegd bij het toestel. Uiteraard zijn deze GSM toestellen wel goedgekeurd voor de Nederlandse markt en in te stellen voor gebruik in de Nederlandse taal. Tevens heb je recht op de volledige Nederlandse fabrieksgarantie. Wij hebben op onze site bij de verschillende toestellen, een digitale handleiding toegevoegd. Deze is gratis te downloaden.

 26. john zegt

  Hoe kom ik terug naar android 4.3
  Ik kan bijna niets meer nadat deze update op mijn toestel is geïnstalleerd
  Zwart scherm, blijft hangen ,tilt. enz enz iedereen kent de zelfde problemen
  Het is erg , Heb je z`n duur toestel gekocht en je kunt er niets meer mee
  Vandaar de vraag, Hoe kunnen we terug naar Android 4.3

 27. kani zegt

  Beste ben ook in het bezit van een samsung note 3 maar heb ook nog steeds geen update gehad en leesde op internet dat tege februarie zou uit kome kijk dagelijks maar zie helaas geen update wat kan il er tege doen? Mvg

 28. henk zegt

  na de update 4.4.2 kitkat op de note 3 in nederland gekocht alleen maar drama
  batterij ineens leeg, na unlocken 1 minuut wachten anders kom je telefoon niet in, uit het niets valt de telefoon uit en dan ook weer 1 minuut wachten, batterijkleur in scherm afschuwelijk lelijk wit ipv groen.
  dus drama update van samsung.

 29. Henri zegt

  Ik vraag me af of samsung er wel iets aan doet, bij apple met de iphone hebben dit ook al eens meegemaakt, en die kregen een nieuwe telefoon. Begint nu toch wel lang te duren vind ik. Dit is geen reklame voor samsung.

 30. Pauline zegt

  Mijn toestel loopt vaak vast na de update. Moet op de home knop drukken 5seconden en dan doet hij het weer. Ook werkt de back knop niet meer goed. Echt jammer was zeer tevreden. Iemand een suggestie?

 31. sonja zegt

  die probemen wat hier boven staan, heb ik helaas ook, plus dat ik via whats app geen filmpjes meer kan sturen, als, dan maar 7 secondes 🙁

 32. Karen zegt

  Nou mooi die update, alle mogelijke problemen komen bij mij voor. Naar de Vodafone winkel gegaan en telefoon laten resetten. Nu zijn alle apps eraf en kan ze niet opnieuw installere omdat de app store steeds vastloopt.

  Bij mijn Samsung Google Nexus was het precies het zelfde na een android upgrade.

  Topper volgende keer dan toch een Iphone ? :O

 33. roy zegt

  Gisteren geüpdate naar 4.4.2. Hi abonnement. Alles prima. Sneller maar batterij iets sneller leeg. Wat me opvalt is dat van de 3gb aan ram Jelly bean er 2,54 ervan over hield en nu met kitkat 2,71. Wel is het gebruik van ram hoger. Loopt gauw op naar boven de 1,5 GB. Waar ligt dat aan?

 34. antwan zegt

  Hier ook een frans toestel, en dat van de week nog wel in een nederlandse winkel gekocht. Kan ik deze omtoveren naar de nederlandse rom.

 35. Ad zegt

  Mischien de roms chekken en inruilen voor een nederlandse versie? Die van mij is in ieder geval nederlands…. Je mag toch verwachten dat als je een toestel koopt in NL dat je ook een toestel krijgt uit NL..Ik vind het wel een best argument om hem in te ruilen…

 36. Kimbo zegt

  Ik moet zeggen dat me telefoon een stuk zuiniger is geworden.
  3 dagen en 18 uur op een accu.
  Ook is het bevriezen bijna niet meer terug gekomen.
  Nu maar hopen dat dit zo blijft.

 37. Roy zegt

  Hallo allen.

  Wie kan mij helpen .

  Na de laatste update gaat de batterij snel leeg. Voor de update was twee dagen heel normaal nu haal ik nog maar 1 dag.
  Wat ik ook gezien heb is dat 1 van de 2 android systemen op hoog staat ???? ( instelling, algemeen, batterij) De bovenste android staat op 40 % en de onderste op 12 % . Ik heb na de update geen nieuwe apps erop gezet. Heb er juist een paar afgegooid. HELP !!!! ik word gek

 38. adema zegt

  Sinds de nieuwe update verspringt mijn scherm continu naar een andere pagina als ik op Internet zit.
  Dit is zo irritant. Je wil ergens inloggen oid en dan verspringt hij weer naar een andere pagina. Doe hier iets aan. Zijn er meer die hier last van hebben.

 39. stefan zegt

  Na update een ramp.
  Toestel sneller leeg,
  Reageert langzamer,
  Vastlopen niet reageren vergrendelscherm,
  En het constant verwijderen en weer koppelen van de sd-kaart.
  Met 4.3 geen vuiltje aan de lucht maar nu.

 40. edje zegt

  Na de upgrade kan ik niet meer schrijven op de SD kaart.
  Synchroniseren met mijn pc kan niet meer.
  Labels aan mijn foto’s hangen gaat niet meer.
  Telkens de melding dat het niet mogelijk is te schrijven op de SD
  TomTom werkt niet meer. Stond ook op de SD.
  Lekker hooor !!!!!!!!

 41. Arnold zegt

  na update werkt me mail niet meer geeft aan dat synchroniesatie uit staat, via instellingen van alles geprobeerd maar geen geluk.
  wie kan mij helpen…?!?!?

 42. RWS zegt

  Dramatiek die nieuwe update. Zelfde problemen als de meesten hier.. vastlopen, zwartscherm etc. Maar erger nog: Het niet af kunnen sluiten van apps… heb nu al bijna een maand last van deze onzin.. gebruik sinds de update 2 keer zoveel data. Kom maar snel met die bugfix want dit slaat nergens op! Heb zelfs nog even gedacht een andere telefoon te halen!

 43. Gi zegt

  Vandaag bij de tmobile winkel geweest tel loopt steeds vast en valt uit. Ze willen hem opsturen maar nu lees ik dat het aan de nieuwe update kan liggen. Heeft opsturen dan wel zin vraag ik me af.

 44. Henri zegt

  Nog steeds geen bugfix-update ? Samsung laat er niets over los , dit moet toch wel bekend zijn bij Samsung.
  Lijkt me sterk dat ze er alleen in nederland problemen mee hebben.

 45. Emiel zegt

  Ik zelf heb ook de note 3 en heb ook de Kit-Kat 4.4 update geinstalleerd. Ik ondervind ook meerdere problemen op dit moment.

  Het 1e probleem waar ik wel veel last van heb is dat het mobiele/3G/4G signaal wegvalt. Er komt dan rechtsboven in mijn meldingenvenster/balk een icoon van een verkeersbord met een streep er door. Internetten/bellen is dan niet mogelijk. De melding die ik dan krijg is: geen signaal voor mobiele netwerken gevonden. Ik ben er achter gekomen dat dit probleem meestal voorkomt als het toestel moet wisselen van 3G naar 4G.

  Het 2e probleem waar ik las van heb is dat 3rd party apps geen toegang hebben tot de SD kaart. Dit is overigens een bekend probleem bij Android 4.4. Op de website van Android-Police staat een heel artikel:

  http://www.androidpolice.com/2014/02/17/external-blues-google-has-brought-big-changes-to-sd-cards-in-kitkat-and-even-samsung-may-be-implementing-them/

  en:

  http://lifehacker.com/android-kitkat-blocks-some-access-to-micro-sd-cards-1524997895

  Voor het probleem met de mail zou de onderstaande oplossing werken:

  – Maak voor de zekerheid een backup met Kies!

  – Ga naar de Instellingen > applicatiebeheer, en kies de email-app ( staat in de kolom bij alles/4e kolom). Klik op Gegevens leegmaken, Buffer wissen en als laatste op de knop Gedwongen stoppen. Vervolgens voeg je opnieuw je account toe en moet het weer werken.

  • Emiel zegt

   voor de mensen met andere problemen na de update raad ik aan een backup te maken in Kies en vervolgens een gehele reset te doen van het toestel. Op internet zijn er zat guides te vinden hoe dit moet.

 46. Kelly zegt

  Ik heb de update gedaan, na het opnieuw opstarten loopt hij vast. Harde reset gedaan, telefoon doet helemaal niets meer. Na de reset geeft hij zelfs aan dat er geen fouten zijn. Ik kan niets meer. Iemand een tip?

  • Emiel zegt

   Je moet je telefoon opnieum flashen met odin. Op google zijn zat guides te vinden. Zoek op bijvoorbeeld: Flash Note 3 Firmware with odin

 47. John Doe zegt

  Heeft er ook toevallig iemand last van paarse vlagen bij het scrollen van het scherm wat donkere kleuren bevat.. daar heeft die van mij namelijk wel last van. Heb hem nu net 2 dagen dit toestel.

 48. sd zegt

  Mijn telefoon gaat na de laatste update snel leeg! Vanochtend om 8 uur was deze 100% en om 13 uur was deze 17% !!! Whats wrong!
  Ik heb me 4G ook maar uit gedaan.. hebben jullie misschien tips? En hoe de nieuwe KtKat update te downloaden?

 49. zegt

  Bijzonder dat je hier verder niemand van samsung hoort….

  je koopt het vlaggeschip van Samsung….1 update verder….grote frustratiebron.

  Met name het niet ontgrendelen icm een orginele sview cover…..zwaar irritant.

  gr

  s

 50. Marco zegt

  Begon als een perfect, snel toestel. Na de KK update begonnen de problemen, traag, vastlopen. Na de bug fix update geen verbetering.
  Factory reset werkt, maar na een aantal dagen begint hij weer traag te worden en reageert hij niet altijd.

  • Marco zegt

   Alle factory resets, apps verwijderen en wat nog meer werkten niet, of op zijn langst, een paar dagen.

   Heb op een Engels forum gelezen dat screenlock met pincode problemen levert. Gisteren heb ik mijn werk email die screenlock met pincode [op zijn minst] verlangt, verwijderd.
   Je zult het niet geloven, maar de Note3 werkt weer als een zonnetje. Natuurlijk is het niet echt een oplossing omdat ik nu ofwel de tablet of de laptop moet meeslepen om werk email te lezen. Het probleemgebied is echter duidelijk. En mss kunnen sommigen van jullie hier wat mee.

 51. zegt

  Een collega en ik hebben beide een note3, tot de laatste update werkte hij flitsend.
  nu echter crasht touchwiz om de haverklap, met name als het toestel uitstandby komt,
  dan moet je lang wachten voor het scherm een keer oplicht en daarna kan je nog vaak niets, pincode intypen of als dat dan wel lukt dan hapert whatsapp in dermate dat er geen letter op het scherm verschijnen.
  Erg jammer van de laatste update. het is wel een erg fijn toestel. de accu duur hangt sterk af watje met het toestel doet, 4G tv kijken of candycrush, zuigt je accu leeg, dat is tenminste mijn ervaring

  • Marco zegt

   Door de screen lock met pin code te verwijderen is de stabiliteit sterk verbeterd. Het is niet de oplossing, want die moet in een software update van Samsung komen, maar het is iig iets.

 52. Angel zegt

  Na de update die ik ook heb uitgevoerd heb ik ook steeds het probleem dat de telefoon soort van opnieuw opstart. S’nachts ligt hij aan de lader en als ik s’morgens dan mijn wekker uitzet moet ik mijn pincode vervolgens weer invoeren. Vaak ook heel traag reageren. Is hier ook een oplossing voor?

 53. Yuc zegt

  Mijn oude s3 was softwarematig veel beter! de note 3 is nog niet compleet met software
  geluid aan en uit via de scherm.(ook bij facebook filmpjes) o.a.

 54. Fred zegt

  Al vrij snel na update naar KitKat problemen met bevriezen van het toestel . Reageert niet meer of pas na lange tijd. Opnemen van telefoon gaat niet want scherm reageert niet. Note1 en Note2 gehad zonder problemen. Note3 tot en met JellyBean ook fijn en stabiel toestel. Nu na KitJat een drama. Samsung doet niks. Dit wordt waarschijnlijk de laatste Samsung.
  HTC one (8) of standaard Android zonder Touchwiz shit van Samsung

 55. Adem zegt

  Hallo allen,
  Ik heb sinds een paar weken de Note 3, echter valt mij op dat ik telkens de inlogcode voor alle SSID opnieuw moet invoeren. Al diverse keren gedacht dat ik wifi had en al mijn data heb verbruikt omdat hij niet ingelogd bleek te zijn op wifi.
  Welke instellingen staan er niet goed bij mij dacht ik eerst, maar alles bleek goed te staan.
  Ik sta open voor tips.
  Is het soms een update bug?

  Bijvoorbaat dank,
  Adem

  • Dick zegt

   Zelfde klachten als Adem meerdere malen per week zijn de inlog codes voor alle SSID verdwenen. Dus ook al mijn data verbruikt omdat ik niet ingelogd ben op Wifi. Wanneer komt er een oplossing voor deze kwaal ?

 56. David zegt

  Toestel is echt belachelijk slecht geworden na update KitKat! Meerdere keren per dag moeite met uit standby komen…. ook tijdens binnenkomen gesprekken. Erg vervelend als dat ook nog es zakelijke gesprekken zijn.
  Op aanraden van fora toestel hard reset gegeven na eerste problemen met KitKat. Dit heeft niet geleid tot het gewenste resultaat.
  Slechtste update die ik ooit heb meegemaakt.
  Hoop dat er snel een oplossing komt.

 57. Henri zegt

  Ik vraag me af wanneer dit probleem met de update KitKat voor de Note 3 eens opgelost wordt.
  Wie er ook verantwoordelijk voor is, LOS HET OP, ipv van alsmaar nieuwe toestellen te maken.
  Dit is toch niet normaal, als je zo’n duur toestel koopt moet het toch goed werken.

 58. Pc zegt

  Na update krijg ik geen email meer gesynchroniseerd. Bij instellingen geeft toestel aan dat mastersynchronisatie uit staat. Kan niet vinden waar ik dat weer aan kan zetten. Heeft iemand hiervoor een oplossing gevonden?

 59. Ronald zegt

  Na update werkt mijn home knop niet meer, bij 1x kort drukken gaat hij niet naar start scherm, erg lastig, hoe krijg ik mijn home knop terug??

 60. Ben zegt

  Ook hier af en toe ineens dat die zelf opstart en ook hetzelfde met wifi …. 🙁

  Ook ik vind het niet echt stabiel werken na de vorige note versies hier toch het idee dat dit de laatste zal worden met Samsung ?

 61. David zegt

  Net toen ik op het punt stond om naar een servicepunt te gaan kreeg ik een stabiliteits update.
  Ik ben nog voorzichtig maar de problemen die ik had zijn verdwenen:
  Meerdere keren zwart scherm…. niet uit standby….. toetsenbord aanslagen worden niet herkend (whatsapp) en tergend traag.

 62. Romeo zegt

  had last van een haperende screenlock na update 4.4.2 op me note3 (scherm bleef op zwart voor een minuut of langer) heb maanden lang geergerd maar op advies van Samsung helpdesk de telefoon hard gereset (wel eerst backup maken via Kies) en weg was het probleem daarna weer restore gedaan en heb al me gegevens (apps, contacten, berichten, video, fotos etc) weer terug… en alles draait nu wel goed op 4.4.2

 63. Peter zegt

  Wanneer komt de update uit voor de Samsung Note 3 Neo.
  Deze is aangekondigd om via de OTA te kunnen worden geinstalleerd.

  @Samsung: wanneer?

 64. Wim zegt

  Ik heb begin augustus de Note 3 gekocht (los toestel) maar ik kan 4g niet eens activeren..?? Ik heb uitsluitend de mogelijkheid om WCDMA/GSM te kiezen of alleen gsm en WCDMA apart. Heb een Telfort sim only abonnement met 4G en ook reeds een nieuwe sim. Daar houdt het dan bij op. Begrijpen doe ik het niet, koop je een 4G toestel en staat 4g bij netwerkverbindingen er niet eens tussen.

  Iemand van jullie misschien een idee?

 65. Teagon zegt

  Wie kan mij helpen of weet raad?
  Zins een paar mnd werkt de URL niet meer in mijn plakboek van mijn note 3.
  (Er staat: verzamel inhoud, ipv de web link als ik het opsla in mijn plakboek) Hoe kan ik dit weer terug krijgen?

  Alvast hartelijk bedankt.

 66. J. Daems zegt

  HELP !!! na die stomme update werkt mijn wekker niet meer ! Fijn zeg . Ik heb het een aantal keren getest door de wekker over een minuut, enkele minuten en een uur, paar uur gezet. Als het dan “tijd” en je bent niet op je telefoon bezig dan gebeurt er niks. Ben je wel bezig dan opent hij de wekker (als zwart scherm met in de linker bovenhoe ‘wekker/alarm’ weergeven) en direct sluit deze zich weer. Fijn als je je verslaapt op een hele belangrijke werkdag ! Nu maar zo snel mogelijk ergens een wekker kopen en kijken of het probleem opgelost kan worden. Want ik kan echt niet zonder mij telefoon/wekker.

 67. Stefan v H. zegt

  1 oktober mijn Galaxy Note 3 ge-update naar N9005XXUGNG1 ( met o.a. Kids-stand) en alle problemen (vastlopen of zeer trage opstart, S-cover werkte niet etc) verholpen!

 68. carl zegt

  Echt kut die update nu tijdens het bellen verspringt de telefoon tijdens bellen op 500 andere beelden in mijn scherm echt vervelend geluid of verbinding stopt dan kan de telefoon tijdens bellen niet bewegen of het bewld verspringt is hier een oplossing voor ik wil door sit probleem niet eens meer bellen de telefoon opend de apps ook trager help oh help gezocht

Praat mee