Android 4.4 KitKat in het verschiet voor (o.a.) de Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 8.0 en meer?

Op dit moment is de Samsung Galaxy Note 3 de enige Galaxy die al een update kreeg naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, nummertje 4.4 bijgenaamd KitKat. Toch staan er nog veel meer toestellen en tablets op de nominatie voor deze update – zo lijkt het tenminste.

Android_KitKat_large_verge_medium_landscape Android 4.4 KitKat in het verschiet voor (o.a.) de Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 8.0 en meer?

De Amerikaanse website Phandroid heeft een lijst gepubliceerd, gebaseerd op informatie van een insider – niet te controleren dus, maar wel erg interessant. Op deze lijst staan een aantal Galaxy smartphones en tablets die dit jaar de sprong naar Android 4.4 (zouden kunnen) gaan maken. Sommigen verrassend, sommige volledig voorspelbaar (en in feite al eerder bekend). Maargoed, zonder verdere omhaal is dit Phandroid’s lijst:

Zoals gezegd: dat de Galaxy S4 en de Note 3 op lijst staan is duidelijk. De kandidatuur van Note 2 en Galaxy S3 is het niet meer dan logisch, evenals die van de Galaxy S4 Active en Zoom. Dat de Galaxy Mega de update krijgt werd ook al eerder gefluisterd. Toch is het leuk om te zien dat ook de Galaxy S3 Mini mogelijk in aanmerking komt, net als de Galaxy Note 8.0 en de Tab 3 serie.

Natuurlijk ontbreken op deze lijst ook toestellen waarvan we eigenlijk al weten dat deze de update ook nog wel zullen krijgen: de Galaxy S4 Mini bijvoorbeeld, of de Galaxy Ace 3, en wie weet welke toestellen uit het low end en mid range segment ook prima op Android 4.4 kunnen draaien.

Deze lijst komt uiteraard niet direct van Samsung zelf, en dient dus geenszins als een belofte. Tel daarbij op dat de lijst in eerste instantie doelt op Amerikaanse toestelversies – hoewel de kans natuurlijk groot is dat Europese toestellen hun Amerikaanse broertjes en zusjes zullen volgen – en een eventueel korreltje zout is op zijn plaats. Hoedanook lijkt – líjkt! – het erop dat Samsung nog lang niet klaar is met updaten. En ja, dan bedoelen we natuurlijk ook een beetje de Android 4.3 update, waarop een aantal van de hierboven genoemde toestellen nog steeds zitten te wachten.

Beste Galaxy S3 Mini VE deals per provider

Reacties

  1. Tiede zegt

    Hallo, ik heb mijn Note 8.0 al een paar maanden maar heb nog nooit een melding over een update gehad. Ik draai ‘m nu nog steeds op 4.1.2. Niks via OTA & ook niks via KIES. Enig idee wat ik er aan kan doen?

Praat mee