Samsung: geen interesse in vingerafdrukscanners (dus ook niet voor de Galaxy S5)

Op ieder willekeurig moment is er wel één of andere feature hot in smartphoneland. De laatste maanden wordt er veel geschreven over vingerafdrukscanner, zoals die in de nieuwste iPhone. Maar ook over de Galaxy Note 3 deden soortgelijke geruchten foutief de ronde – evenals over de Samsung Galaxy S5. Maar helaas (of gelukkig): van Samsung hoeft het allemaal niet.

samsung-galaxy-s5-vingerafdruk-scanner Samsung: geen interesse in vingerafdrukscanners (dus ook niet voor de Galaxy S5)

 

Volgens een niet bij naam genoemde Samsung topman is het Zuid-Koreaanse bedrijf op dit moment simpelweg niet geïnteresseerd in het implementeren van vingerafdrukscanners in smartphones of tablets. Dat wil niet zeggen dat dit standpunt in de toekomst niet kan wijzigen – maar op dit moment zou de technologie nog teveel in de kinderschoenen staan.

Analisten gaan er vanuit dat Samsung voorlopig nog even Apple’s experiment met een dergelijke scanner in de iPhone 5S in de gaten wil houden – en hoewel dat natuurlijk goed kan zijn, is het een opvallende interpretatie. Tenslotte is Samsung wel het laatste bedrijf dat ervoor terugdeinst om nieuwe features in een vroeg stadium op de markt te brengen – kijk maar naar de Galaxy Gear, of alle eye tracking functies die in de Galaxy S3, de Galaxy S4, de Note 2, en nu de Galaxy Note 3 te vinden zijn.

Hiermee kunnen we voorlopig dus ook de vingerafdrukscanner van het lijstje met mogelijke features van de Galaxy S5 schrappen. Of dit jammer is, of juist niet, is een persoonlijke kwestie. Ja, het ontgrendelen door middel van je vingerafdruk is snel en makkelijk. Maar aan de andere kant zijn er wel degelijk legio bedenkingen tegen het digitaal opslaan van dit soort privégegevens op een medium dat per definitie nooit 100% veilig is. In ieder geval ziet het ernaaruit dat de Galaxy gebruiker voorlopig zich nog niet over deze lastige kwestie zal hoeven buigen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee