Samsung en Spigen reageren op niet-werkende flip cover Galaxy Note 3 na Android 4.4 update

Na recente berichten dat sommige third party accessoires voor de Galaxy Note 3 niet meer goed werken na de update van het toestel naar Android 4.4 KitKat, hebben zowel Samsung als Spigen een reactie gegeven op het probleem.

samsung-galaxy-note-3-spigen-cover-android-4-4-update Samsung en Spigen reageren op niet-werkende flip cover Galaxy Note 3 na Android 4.4 update

Samsung zelf laat via haar Duitse tak het volgende weten (vertaald uit het Duits):

Om voor onze klanten een prettige en probleemvrije gebruikerservaring te garanderen, bevelen wij alleen het gebruik van originele accessoires van Samsung zelf aan. Uiteraard kunnen klanten producten van derden gebruiken. Echter, een volledige functionaliteit van onze apparaten en accessoires kan alleen met authentieke producten worden gewaarborgd, omdat alleen op deze manier te garanderen is dat apparaat en accessoires op elkaar afgestemd zijn. Een samenhang tussen Android versie 4.4 en de vermeende incompatibiliteit van third party accessoires bestaat niet.

Duidelijk, dus. Maar ingegaan op het probleem dat Spigen’s S View flip cover voor de Note 3 na de Android 4.4 update niet meer goed zou werken wordt er niet echt. Spigen houdt het nog wat korter (vertaald uit het Engels):

Wat betreft Android KitKat, zal Spigen doorgaan met het ondersteunen van Galaxy apparaten en hun slimme functies. Op dit moment onderzoeken wij het probleem, en hebben volgende week een gedetailleerder plan van aanpak.

Oké, daar kunnen we dus iets mee. Spigen belooft de zaak te onderzoeken, en actie te ondernemen. Tot die tijd is er overigens een oplossing gevonden door leden van het XDA forum. Dankzij wat softwarematige finetuning is het mogelijk de functionaliteit van de S View flip cover van Spigen te herstellen. Daarvoor moet het toestel dan wel root toegang hebben.

Wie minder graag aan de software van zijn of haar Galaxy Note 3 sleutelt, kan beter even afwachten wat Spigen verder van plan is. Mocht tussentijds de Android 4.4 update ook op de Nederlandse Note 3 arriveren, én heb je Spigen’s S View flip cover, dan is wachten met de update geen slecht idee. En heb je Spigen’s flip cover niet, dan is het misschien geen slecht idee deze voorlopig ook even niet aan te schaffen.

(foto via)

 

 

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. eric zegt

  Ik heb een, zegt men, originele flipcover, maar die werkt ook niet op mijn Note 3.
  Waardeloos is het, dat je dit tegenkomt met zo’n duur apparaat.
  Ik heb de flipcover nog wel maar ligt ergens in de kast. Weggegooid geld dus!
  Dank je Samsung voor het NIET ondersteunen van je klanten.

  • H de Roeck zegt

   Als die niet werkt, dan kun je die toch terug geven, je hebt hier ook garantie op.
   Ze zijn toch redelijk duur.
   Bij ons werken de 2 originele Samsung Wallets goed, een witte en een zwarte.

  • Ed zegt

   Ik heb hier de originele Samsung Galaxy Note 3 S View Cover en heb in het geheel geen problemen met deze cover of met de Note 3. Ik heb de Note 3 vanaf de dag dat het uitkwam in Nederland en zo ook het geval met de originele Samsung cover.
   Sinds een paar dagen draait kitkat 4.4.2 op mijn toestel en voor wat de cover betreft is de werking niet veranderd, behalve dan de wijzigingen die bedoeld zijn voor Kitkat, Note3 en de S View Cover.

 2. gea zegt

  Na de update is al mijn muziek van mijn mp3 speler..ze staan nog wel in mijn bestanden..
  Hoe krijg ik ze weer terug in mijn mp3 speler.

 3. cecas zegt

  Nieuwe update en……..
  Mijn S cover werkt niet meer. Werkte tot de update uitstekend en ingesteld via accessoires.
  Wat een rot streek van Samsung!! Dit begint op de streken van Microsoft te lijken.
  Zijn er mensen die dit probleem mogelijk kunnen oplossen?
  Hoor het in dat geval graag.
  Een nieuwe S view cover van Samsung kost toch al gauw bijna € 50.
  ROT STREEK SAMSUNG!!!!!!

 4. Tony zegt

  samsung S Flip cover werkt wel bij mij, ik heb alleen na de 4.4.2. update problemen met de home en back knop. ik moet bijna altijd nu de home knop 2x indrukken om te doen wat ik wil doen. en de back knop doet het alleen nog in bepaalde menus, heel vreemd hoop dat er snel een bugfix komt.

 5. chris zegt

  Mijn probleem is dat als ik op de zijkant toets mijn beeldscherm aanzet, ik niet in 1 keer een applicatie kan openen maar eerst op de middelste knop moet drukken. Ook als ik een applicatie open en ik druk op de terugknop werkt het niet. Kortom mijn terugknop werkt niet meer. Nog iemand met dit probleem?

 6. C zegt

  Ik heb geen instellingen meer bij mijn S-planner.
  ik kan contacten niet meer aan elkaar koppelen heb geen instellingen bij mijn contacten.
  echt waardeloos samsung!!!

 7. eric zegt

  Na de kleine update heeft de flipcover even gewerkt. Langzaam begon het te haperen en nu doet ie niets meer. Waardeloos voor een accessoire van ruim 50 Euro.
  Ik ben zo langzamerhand wel een beetje klaar met Samsung.

 8. Dorentina zegt

  Weet iemand misschien of ze ook precies zulke flip covers voor de Note 2 verkopen ben al een tijdje op zoek naar precies zo eentje maar helaas tot heden niets gevonden… (pff)

Praat mee