Waar blijft Android 4.3 voor de Samsung Galaxy Mega en de Galaxy S4 Mini en Active?

De vraag bereikt ons momenteel met enige regelmaat: waar blijft de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy Mega? Of voor de Galaxy S4 Mini? Of voor de Galaxy S4 Active? Tijd om eens rond te neuzen, dus.

samsung-galaxy-mega-android-4-3-update Waar blijft Android 4.3 voor de Samsung Galaxy Mega en de Galaxy S4 Mini en Active?

Begin november was het nota bene Samsung’s eigen update schema, dat de update voor de Galaxy S4 Mini, S4 Active, en de  Galaxy Mega nog voor het einde van het jaar voorspelde. Echter, het einde van het jaar is voorbij, zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt.

Allereerste werpen we een blik op de update voor de Galaxy S4 Mini. De laatste update voor dit toestel in ons land vond in november plaats, en bracht geen Android 4.3. Toch is Android 4.3 voor het toestel onderweg – ondermeer in Canada werd deze update al uitgerold. Veel verder lijkt de uitrol echter nog niet te zijn gekomen.

Wij vermoeden dan ook dat deze update met min of meer dezelfde problemen kampte als de Android 4.3 software voor de Galaxy S3, en dat er – voordat de update verder kan worden aangeboden – nog gesleuteld moet worden aan de nieuwe software. De vertraging is dus vergelijkbaar met de vertraging van de update voor de Galaxy S3, waarbij het wat minder duidelijk is wanneer we de update dan wél kunnen verwachten.

Exact hetzelfde geldt vermoedelijk ook voor de update voor de Galaxy S4 Active en de Galaxy Mega, met als enige verschil dat voor deze toestellen de update tot nu toe nog helemaal niet opgang kwam. Nergens ter wereld werd Android 4.3 uitgerold naar deze toestellen – maar ook hier is de kans groot dat het oorspronkelijke update scherma simpelweg te optimistisch was, of in ieder geval samengesteld vóór duidelijk werd dat er nog wat geschaafd moest worden aan de nieuwe software.

Uiteindelijk bleek de vertraging bij de Galaxy S3 een week of drie. Mocht dit ook voor de S4 Mini, Active en Galaxy Mega gelden, dan moeten we de update nog deze maand in ieder geval ergens ter wereld op gang zien komen. Maar dit is koffiedik kijken, en wat er zoal in Samsung’s updatekeuken borrelt weten we natuurlijk niet.

Toch hopen we binnenkort wel degelijk meer te weten te komen, dus stay tuned…

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

  1. hogenes zegt

    voor mensen die een mega 6.3 hebben en een gear erbij willen hebben. hij doet het er goed op. je hebt geen 4.3 nodig. ik draai zelf nog op 4.2.2 en heb er eindeloos plezier van de gear..
    ik wens iedereen er veel plezier mee

Praat mee