‘Samsung Galaxy F komt in metaal, tegelijk met de Galaxy S5’ (die dus van kunststof is)

Hoewel de Samsung Galaxy S5 momenteel veel aandacht krijgt, is het de Galaxy F die als een geest rondwaart in het smartphone-roddelcircuit. Veel is er niet bekend over het toestel behalve dit het mogelijk Samsung’s eerste Galaxy wordt met een metalen behuizing. Nieuws uit Zuid-Korea suggereert dat het toestel ongeveer tegelijk met de Galaxy S5 gelanceerd zal worden.

samsung-galaxy-f-sm-g900f 'Samsung Galaxy F komt in metaal, tegelijk met de Galaxy S5' (die dus van kunststof is)

Hoewel het er een tijd lang op leek dat de Galaxy F gewoon de luxe variant van de S5 is, en geen op zichzelf staand toestel, leek een paar weken geleden al bevestigd dat de F wel degelijk bestaat. Onduidelijk bleef het antwoord op de vraag wanneer Samsung de Galaxy F wil gaan lanceren.

Vandaag valt dus uit Zuid-Koreaanse nieuwsbronnen op te maken dat de Galaxy F rond dezelfde tijd het levenslicht zal zien als de Galaxy S5, ergo: tussen eind februari en half maart, met een lancering eind april.

Verder schijnt de Galaxy F ergens hier in Europa ontwikkeld te zijn, en vervolgens naar Vietnam gebracht om daar de grootschalige productie van het toestel voor te bereiden. Dit komt aardig overeen met eerdere berichten, over een nieuwe Vietnamese fabriek die Samsung in dat land zou hebben opgezet voor de productie van metalen behuizingen.

Het lijkt er dus toch langzaam op dat Samsung inderdaad van plan is om een soort ultra-high-end smartphone lijn te lanceren, die een plekje bóven de S-serie zal krijgen in het Galaxy aanbod.

Natuurlijk betekent dit óók, dat de Galaxy S5 waarschijnlijk gewoon een kunststof behuizing krijgt, en als we een gokje mogen wagen zal deze vergelijkbaar zijn met die van de Galaxy Note 3 – niks mis mee dus.

In ieder geval zullen februari en maart spannende maanden worden voor iedereen die uitkijkt naar de volgende generatie Galaxy toestelle. Wij houden je op de hoogte!

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee