Samsung Galaxy S5 mogelijk met metalen body

Een betere titel voor dit artikel zou zijn: ‘Samsung bouwt een fabriek die van eind 2013 metalen behuizingen voor smartphones zal gaan produceren’. Maar iedereen begrijpt dat dit in feite maar één ding betekent: de kans is groot dat de Samsung Galaxy S5 een dergelijke body uit de nieuwe fabriek zal krijgen.

samsung-galaxy-s5-metalen-body Samsung Galaxy S5 mogelijk met metalen body

Geruchten over een topmodel smartphone uit Zuid-Korea met een metalen behuizing duiken sinds een aantal jaren ongeveer twee keer per jaar op: in de aanloop naar de onthulling van een Galaxy S topmodel, en in de aanloop naar de onthulling van een nieuwe Galaxy Note. Dit is dé reden om een gerucht over een Galaxy S5 met een metalen body met een flinke korrel zout te nemen. En tóch lijkt de vork deze keer anders in de steel te zitten.

Tot nu toe was Samsung’s gebrekkige productiecapaciteit om een dergelijke behuizing te maken – tientallen miljoen stuks per toptoestel, wel te verstaan – keer op keer de ontnuchterende reden waarom de stap van polycarbonaat naar aluminium uitbleef. De geruchten kwamen altijd uit de koker van een anonieme bron die iets leek te weten over mogelijke nieuwe designideeën binnen het Zuid-Koreaanse concern.

Dit keer beginnen de geruchten dus min of meer andersom: aanleiding is de bouw van de benodigde fabriek – waarmee dé kink in de productiekabel dus opgelost zou zijn. En daarom zou het deze keer – dat wil zeggen, in 2014, wat op zijn beurt weer wil zeggen: bij de Galaxy S5 – wel eens écht anders kunnen zijn.

En toch merk je het al: zou, kunnen, mogelijk. Niks is zeker, en al helemaal niet als het om geruchten gaat over een smartphone die pas over acht maanden op de markt gaat komen.

Maar in Vietnam wordt gebouwd. Door Samsung. Aan een fabriek die metalen smartphonebehuizingen gaat maken. Vanaf het einde van dit jaar. Eén plus één is…?

PS: knap he? Een heel artikel over volledig metalen omhulsels, in Vietnam, zónder Stanley Kubrick referenties 😉

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee