Geen optische beeldstabilisatie voor de Samsung Galaxy S5

Het lijkt of het Koreaanse ETNews tegenwoordig een speciale Samsung Galaxy S5 redactie heeft aangesteld, want ze slingeren berichten over het toestel momenteel meermaals dagelijks de wereld in. Na het nieuws over twee Galaxy S5 varianten en de volgende Galaxy Gear – die tegelijk met de S5 gelanceerd moet gaan worden – komt er nog de stelling achteraan gehobbeld dat de S5 zelf níet over optische beeldstabilisatie (OIS) beschikt.

samsung-galaxy-s5-camera-ois-optische-beeldstabilisatie1 Geen optische beeldstabilisatie voor de Samsung Galaxy S5

Het verhaal gaat dat Samsung niet genoeg componenten kon produceren – of elders bestellen – om de Galaxy S4 en vervolgens de Galaxy Note 3 van OIS te voorzien. En dat dit ook weer het geval is voor de Galaxy S5, waarbij er wél nog hoop is dat tenminste de Galaxy Note 4 over dit toch wel belangrijke stukje optische technologie zal kunnen beschikken.

Op zich kan dit natuurlijk allemaal best kloppen. Toch is het maar de vraag of het een goed idee is een camera in de Galaxy S5 te stoppen met een resolutie van maarliefst zestien megapixel, zónder zinvolle stabilisatie van het beeld. Het antwoord op deze vraag luidt natuurlijk: neen.

Wil dit dus zeggen dat Samsung per definitie wél OIS in het toestel zal inbouwen? Natuurlijk niet – onlogisch betekent tenslotte niet ondenkbaar. En dus wachten we nog maar even braaf af, tot er meer en betrouwbaarder informatie beschikbaar is, alvorens conclusies te trekken.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee