Wie maakt de 16 megapixel camera van de Samsung Galaxy S5?

Als we berichten uit Zuid-Korea mogen geloven zijn Sony en Samsung System LSI – een subdivisie binnen het conglomeraat die o.a. camerasensors maakt – in een hevige strijd verwikkeld: wie mag de camera voor de Samsung Galaxy S5 gaan leveren?

samsung-galaxy-s5-ois-camera-module-13-megapixel Wie maakt de 16 megapixel camera van de Samsung Galaxy S5?

Zoals eerder al bekend werd heeft Samsung zelf een aantal aardige cameramodules in ontwikkeling – zoals DEZE, of DEZE – waarvan we ons goed kunnen voorstellen dat ze op hun plaats zijn in de Galaxy S5. Maar wie nu denkt dat alles in kannen en kruiken is, vergeet dat Sony nog steeds één van allerbeste camerabouwers op de markt is.

Dit laatste wordt natuurlijk snel duidelijk, als je bedenkt dat bijna alle topsmartphones dit jaar uitgerust zijn met Sony’s cameramodules. En ook Sony heeft haar zinnen gezet op het contract voor de leveringen van de camera in de Galaxy S5. Het resultaat hiervan is een mogelijke bidding war tussen Samsung LSI en Sony. Want hoewel Samsung uiteindelijk natuurlijk één merknaam is, opereren de verschillende divisies veelal semi-zelfstandig op de markt, waardoor ook Samsung LSI gewoon haar best moet doen om het contract voor de S5 binnen te slepen.

Al met al is dus nog allesbehalve duidelijk wélke camera we straks in de Galaxy S5 zullen gaan vinden, hoewel het erop lijkt dat de inzet van zowel Samsung LSI als Sony een 16 megapixel module is.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee