Nieuwe cameramodule met OIS, mogelijk voor de Samsung Galaxy S5 (en de Galaxy Note 4?)

Nog niet zo lang geleden dook er al een nieuw type camerasensor – ISOCELL – op, waarvan de kans aanwezig leek dat we deze volgend jaar in de Samsung Galaxy S5 zullen tegenkomen. Maar te snel conclusies trekken is nooit raadzaam, zo blijkt uit het bestaan van nóg een interessante nieuwe cameramodule uit de koker van Samsung.

samsung-galaxy-s5-ois-camera-module-13-megapixel Nieuwe cameramodule met OIS, mogelijk voor de Samsung Galaxy S5 (en de Galaxy Note 4?)

De nieuwe 13 megapixel sensor met OIS die we mogelijk in de Galaxy S5 gaan aantreffen

Het was Samsung’s Electro-Mechanics tak die zelf openbaarde een nieuwe sensor te hebben ontwikkeld met een resolutie van 13 megapixel, en optische beeldstabilisatie – OIS, optical image stabilisation – die op papier een paar stappen verder gaat dan de huidige generatie telefooncamera’s met OIS.

De beeldstabilisatie van deze nieuwe module belooft een correctie van bewegingen tot anderhalve graad, oftewel ruwweg dubbel dat van de huidige mobiele camera’s met een dergelijke functie. Daarnaast zou de nieuwe module acht keer meer licht kunnen opvangen dan Samsung’s huidige sensoren, waardoor opnames bij weinig licht een stuk beter zijn.

De nieuwe cameramodule moet in de eerste helft van 2014 in massaproductie gaan, is daarmee in theorie een ideale kandidaat voor de Galaxy S5 – en als we dan toch aan het roddelen zijn: daarmee ook voor de Galaxy Note 4. Natuurlijk is het bij ieder nieuw en veelbelovend technologisch snufje verleidelijk om te concluderen dat deze bestemd is voor de Galaxy S5. Maar één ding is wel degelijk duidelijk: de kans is groot dat dit toestel op cameragebied wederom een mooi stap vooruit kan gaan maken. De techniek is in ieder geval aanwezig.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee