Specificaties Samsung Galaxy Gear duiken op (+wat deze over de Galaxy Note 3 zeggen)

Over de Galaxy Gear is de laatste weken al een hoop geschreven – Samsung’s eerste smartwatch houdt de gemoederen dus aardig bezig. Nu komen daar de eerste mogelijke specificaties van het apparaatje bij, waaruit wij op onze beurt weer durven te concluderen dat de Galaxy Note 3 níet over een ‘onbreekbaar’ Youm scherm zal beschikken.

samsung-galaxy-gear-concept-3-1024x906 Specificaties Samsung Galaxy Gear duiken op (+wat deze over de Galaxy Note 3 zeggen)

De Galaxy Gear zou zijn uitgerust met een Exynos 4212 dualcore processor, met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Dit is in feite de dualcore variant van dezelfde processor die ook in de Galax S3 smartphone te vinden is. Aan boord is verder 1 GB RAM geheugen, en een 2 megapixel camera, terwijl het scherm een diagonaal heeft van 1,67 inch, met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Vermoedelijk gaat het hier om een Amoled scherm.

Eén van de eerdere geruchten – die over een flexibel Youm scherm – kan, zo lijkt het, langzamerhand weer naar het rijk der fabelen worden verwezen (helaas inclusief recente conceptontwerpen zoals de hierboven getoonde, of deze). Op dit moment zou productie van een dergelijk scherm simpelweg nog te duur zijn.

Hiermee vangen we mogelijk ook een belangrijke hint op voor wat betreft de implementatie van een dergelijk scherm in de Galaxy Note 3. Eerder al leek het aannemelijk dat de kans dat we zo’n scherm in het toestel zullen aantreffen erg klein is, maar nu nota bene Bloomberg bevestigt dat de technologie op dit moment nog te duur is krimpt deze kans nog verder.

Overigens is het maar de vraag of de bovengenoemde specificaties van de Galaxy Gear kloppen. Als we recente berichten mogen geloven is het horloge alleen bedoelt als accessoire bij een smartphone, en dan is het nog maar de vraag of er wel zoveel RAM geheugen nodig is, laat staan een dergelijke processor.

Maar… op vier september komen we het allemaal te weten, tijdens Samsung’s Unpacked evenement in Berlijn. Stay tuned…

(via 1, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee