Samsung Galaxy S3 en Note 2 direct naar Android 4.3?

Hoewel Samsung zelf bijna nooit concrete, officiële uitspraken doet over wanneer welke update naar een bepaald toestel komt, gonst het rond toestellen als de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 natuurlijk altijd van de geruchten. En terwijl sommige bronnen beweren dat zowel de S3 als ook de Note 2 mogelijk later deze zomer een update kunnen verwachten naar Android versie 4.2, zijn er anderen die suggereren dat de vork anders in de steel zit.

samsung-galaxy-s3-galaxy-note-2 Samsung Galaxy S3 en Note 2 direct naar Android 4.3?

Bronnen binnen Samsung’s Indiase Research & Development afdeling zouden beweren dat de ontwikkeling van Android 4.3 voor beide toestellen de update naar Android 4.2 overbodig zou maken.

Een bijkomend voordeel van een dergelijke ‘sprong’ – waarbij Android 4.2 dus overgeslagen wordt – is, naar verluid, dat het eenvoudiger is om straks de update naar Android 5.0 integraal te ontwikkelen voor ál Samsung’s toptoestellen.

Een dergelijke update strategie zou dus twee dingen betekenen: een snellere sprong naar Android 4.3, en op termijn naar Android 5.0. Het nadeel: gebruikers moeten nú langer wachten op de volgende update, als Android 4.2 dus overgeslagen zou worden.

Uiteraard gaat het hier allemaal om nogal speculatieve geruchten. Zoals gezegd houdt Samsung zelf normaal gesproken haar mond dicht, tót een update daadwerkelijk beschikbaar is. Het kán natuurlijk gewoon gebeuren, dat versie 4.2 binnenkort op de Note 2 en de S3 arriveert, en bovenstaande geruchten niet juist blijken. Tenslotte zagen we onlangs al de eerste testversies van de Android 4.2 firmware van de Galaxy S3.

Wat zou jij liever zien? Nu sneller naar Android 4.2? Of nu iets langer wachten om daarna sneller bij Android 4.3 – en uiteindelijk Android 5.0 – te belanden?

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Gabriel zegt

  Ik heb nu al een poosje 4.2.2 (cyanogenmod) en eerlijk gezegd vind ik de wijzigingen tov 4.1 niet echt wereldschokkend. 4.3 zou wat performance voordelen inhouden, dus dan maar wachten op 4.3 zou ik
  zeggen.

  Wat WEL wereldschokkend is is het verschil in prestaties tussen stock Samsung en CM10 based ROMS.
  Bij de stock (based) roms krijg je na een poosje altijd dat je last gaat krijgen van lag, freezes etc.
  Bij CM10 geen last van! Echte een verademing. Het enige dat ik echt mis is de brightness slider! :p

Praat mee