Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekeken

Gisteren zinspeelden we er al op, vandaag is de eerste échte Android 4.2 firmware voor de Samsung Galaxy S3 uitgelekt. Met een hoop nieuwe functies en mogelijkheden.

samsung-galaxy-s3-android-4-2-update-11 Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekeken

In de nieuwe update, die ergens in de loop van de zomer naar de Galaxy S3 zal komen, komen we een aantal features tegen die we tot nu toe alleen kennen van de Galaxy S4:

 • Widgets en grote tekst op het vergrendelscherm
 • Lichteffecten op het vergrendelscherm en een verbeterd ‘water effect’
 • Nieuwe weergavemodi: Adapt Display (kleurweergave past zich automatisch aan de omstandigheden aan) en de ‘Professionele foto’ modus, die een zo natuurlijk mogelijke kleurweergave realiseert
 • Daydream (een soort screensaver)
 • Verbeterde notificaties
 • Nieuwe ‘Driving mode’
 • Nieuwe interface, met tabs in de menu’s, in plaats van ellenlange lijsten met opties
 • Nieuwe stembesturingsmogelijkheden, en een nieuwe versie van S Vocie
 • Smart Switch widget, om sneltoetsen op je startscherm te plaatsen

Vermoedelijk zijn er nog meer veranderingen en vernieuwingen, maar de bovenstaande lijst is alvast een beknopt overzicht.

samsung-galaxy-s3-adapt-display-150x150 Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekekensamsung-galaxy-s3-sneltoetsen-150x150 Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekekensamsung-galaxy-s3-android-4-2-home-150x150 Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekekensamsung-galaxy-s3-instellingen-150x150 Android 4.2 voor de Samsung Galaxy S3 nader bekeken

Ondanks de nieuwe mogelijkheden, lijkt de Galaxy S3 met deze firmware nog sneller en soepeler dan met de huidige versie. Alleen van de nieuwe camera features van de Galaxy S4 zien we nog niet veel terug in deze update – mogelijk dat deze nog komen, aangezien het hier gaat om een vroege testversie van de software.

Wie vertrouwd is met het zelf flashen van een ROM, kan terecht bij de jongens van Sammobile, HIER. Hieronder vind je nog een korte overzichtvideo, waarin een aantal nieuwe mogelijkheden aan bod komen, en je kunt bekijken hoe alles er na de update uit zal komen te zien.

(Uiteraard met dank aan Sammobile)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. jan zegt

  Ik heb deze “beta”versie gestest, het loopt wel beter allemaal, maar mis welke enkele dingen.
  Geen voorspellende woorden kunnen vinden, contacten zoeken is veranderd, en er zitten dingen op die je niet kan gebruiken ivm de buitenlandse (arabisch) taal. al met al ben ik weer terug bij de stockrom

Praat mee