Tip: wijs nu zelf de Bixby toets op je Galaxy S9, S8 of Note toe

De update waarna je zelf de Bixby-toets kunt toewijzen is nu beschikbaar op de Samsung Galaxy S9, Galaxy S8, Note 9 en Note 8. Enige voorwaarde: je hebt Android 9 Pie al geïnstalleerd.

Bixby toets zelf toewijzen: nu beschikbaar op de Galaxy S9, S8 en Note

Vorige week zagen we dat je op de Galaxy S10 zelf kunt kiezen wat er gebeurt als je op de Bixby-toets drukt. Samsung liet toen al weten dat deze optie ook naar andere toestellen met Bixby en Android 9 zal komen. In de categorie ‘dat-is-vrij-snel' volgt vandaag de update voor Bixby's apps die precies dat mogelijk maakt.

Om dus vanaf nu zelf in te stellen wat de Bixby-knop op jouw Galaxy S9, S8, Note 9 of Note 8 doet moet je drie Bixby apps bijwerken. Ga daarvoor in de Galaxy Store via de drie puntjes rechtsboven naar Mijn pagina. Onder het kopje Bijwerken zie je daar tenminste drie apps staan: Bixby Wakeup, Bixby en BixbyService. Alle drie kun je updaten, dus doet dat.

Als je nu via de Instellingen naar de optie Geavanceerde functies gaat, dan kun je daar Bixby-toets kiezen. Doe dit, en kies voor de optie Twee keer drukken om Bixby te openen. Je kunt nu ook de optie Eén keer drukken gebruiken inschakelen, en kiezen welke app of Snelle opdracht je wilt starten als je op de toets drukt. De mogelijkheden hier zijn vrij uitgebreid, dus neem de tijd en bedenk wat jij graag met de toets wilt doen.

Wij hebben de Bixby updates uitgevoerd op de Galaxy S9, S8, Note 9 en Note 8, en kunnen bevestigen dat het op alle toestellen werkt. Zoals gezegd: je moet dan wel eerste de update naar Android 9 Pie hebben uitgevoerd, maar die is inmiddels voor al deze telefoons beschikbaar in Nederland.

Van overbodig naar superhandig?

Met deze Bixby-update gebeurt al met al iets grappigs. Tot nu toe was de Bixby-knop vooral in Nederland nogal overbodig. De stemgestuurde assistent verstaat namelijk geen Nederland. Echter, met de nieuwe opties heb je in feite gewoon een programmeerbare hardware-toets op je Galaxy telefoon. En dát is eigenlijk gewoon een erg handige feature. Wat ga jij ermee doen? Laat het ons hieronder weten ter inspiratie van ons en anderen!

Lees de reacties (5)

  • Google Assistent openen is niet mogelijk. De app google assistent staat niet tussen de opties terwijl ik die wel los geinstalleerd heb. Lijkt bewust er uit gehaald te zijn haha

  • Het werkt super, je download het apk bestandje zet je op de tel, je volgt de stappen en het werkt super!

    Bij broer schoonzus en partner gedaan. 2x S9 en 1xS8

  • *knip* goed bedoeld, maar de originele downloadoptie zorgt ook voor wat (reclame)inkomsten voor de oorspronkelijke maker van de app. Die gunnen we hem/haar :)

  • Bixby is vreselijk en alsjeblieft nooit meer! Dan liever terug naar de "oudere" Samsung toestellen. Oh ja, je kan hem deactiveren. Maar dat is de omgekeerde wereld. Ik wil niks. En als ik iets wil, dan activeer ik zelf zelf.