Samsung Galaxy Note 8

Zal de Samsung Galaxy Note 8 dan echt, na jaren, de terugkeer van de Note-serie op de Nederlandse markt inluiden? Tenslotte is het alweer bijna drie jaar geleden dat de Note 4 en Note Edge de laatste Notes in de Nederlandse winkels waren - althans, officieel. Vervolgens kwam de Note 5 in het geheel niet uit in West-Europa, werd de Note 6 overgeslagen, en wat er met de Note 7 gebeurde is alom bekend. En nu, anno is het dus de beurt aan de Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 geruchten

Hoewel het nog even duurt voor Samsung de Galaxy Note 8 daadwerkelijk gaat lanceren, zijn er uiteraard genoeg geruchten. Duidelijk is dat het toestel natuurlijk weer een S Pen stylus heeft. Daarmee kun je op het AMOLED scherm schrijven en tekenen, dat vermoedelijk even groot is als dat van de Galaxy S8 Plus: pakweg 6,2 of 6,3 inch. Sommige geruchten beweren dat dit een scherm is met een 4K UHD resolutie, maar wij zijn nog niet overtuigd.

Inmiddels weten we dat de Note 8 ook een Infinity scherm heeft dat bijna de hele voorkant van de telefoon bedekt. Een Home knop zal er dus ook niet meer zijn, als is niet duidelijk waar de vingerscanner komt. Samsung wilde deze op de Galaxy S8 al onder het scherm plaatsen, maar de benodigde onderdelen waren nog niet in voldoende mate voorhanden. Mogelijk komt hier op de Note 8 verandering in.

Samsung zal de Galaxy Note 8 waarschijnlijk lanceren met Android 7.1.1 aan boord, en allerhande S Pen features. Onder de motorkap spint in Nederland waarschijnlijk Samsung's Exynos 9 processor. Van de S8 weten we dat deze prima prestaties levert, en voldoende energiezuinig is. Of de Zuid-Koreanen 4 of 6 GB werkgeheugen in de Note 8 stoppen is nog niet bekend.

Samsung Galaxy Note 8 geruchten

Ook niet bekend, maar zeer waarschijnlijk, is de komst van een dual camera setup naar de Galaxy Note 8. Mogelijk stopt Samsung een eigen cameramodule in het toestel met zowel een 12 megapixel groothoeklens en een 13 megapixel telelens. Samen kun je hier straks optisch - niet digitaal, dus zonder kwaliteitsverlies - tot drie keer mee inzoomen. Ook dit is een snufje dat Samsung oorspronkelijk testte voor de Galaxy S8.

Galaxy Note 8 releasedatum

Menig Nederlandse Note-gebruik(st)er ziet de Galaxy Note 8 release liever eerder dan later. Toch houden wij er rekening mee dat Samsung het toestel niet eind augustus of begin september lanceert, maar pas later. De S8 verscheen dit jaar ook vrij laat op de markt. De Note 8 zullen de Zuid-Koreanen vermoedelijk liever een paar maanden langer testen dan korter. Dus hoewel het kán dat hij tegen september uitkomt, houden we er rekening mee dat dit pas op zijn vroegst in oktober gaat gebeuren. Op zijn vroegst, inderdaad.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy Note 8 in Nederland verkrijgbaar is? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Galaxy Note 8 prijs en andere details duiken op, lancering half september

Volgens de bekende geruchtenmakelaar Evan Blass wordt de Galaxy Note 8 prijs pittig: bijna duizend euro. Het toestel zal pas half september onthuld worden. Galaxy Note 8 met horizontale dual cam (gefotosjopt, ja) Nog maar een paar dagen terug dook het geloofwaardige gerucht op dat Samsung de Galaxy Note 8 eind augustus in New York wil lanceren. […]

Bevestigt: Galaxy Note 8 Androidversie is 7.1.1, heeft Infinity display, 6 GB RAM

Een opgedoken browsertest bevestigt wat wij een tijdje terug al meldden. De Galaxy Note 8 Android versie is 7.1.1, en het toestel heeft dezelfde beeldverhouding als de Galaxy S8: 18,5:9. Een zogeheten Infinity display, dus. Tevens is er 6 GB werkgeheugen aan boord. De Galaxy Note 8 SM-N950F in de HTML5Test database Twee weken geleden berichtten […]

Screenprotector toont mogelijk Galaxy Note 8 design

Galaxy Note 8 design

In China duikt een screenprotector op die mogelijk details verraadt van het Galaxy Note 8 design. Non-verrassing: hij lijkt op de Galaxy S8. Mr. Blurrycam strikes again De zomer komt met rasse schreden dichterbij, evenals de herfst. En daarmee dus ook de lancering van de Galaxy Note 8, die na de zomer verwacht wordt. Uit China komt […]