Samsung Galaxy Note 8

Zal de Samsung Galaxy Note 8 dan echt, na jaren, de terugkeer van de Note-serie op de Nederlandse markt inluiden? Tenslotte is het alweer bijna drie jaar geleden dat de Note 4 en Note Edge de laatste Notes in de Nederlandse winkels waren - althans, officieel. Vervolgens kwam de Note 5 in het geheel niet uit in West-Europa, werd de Note 6 overgeslagen, en wat er met de Note 7 gebeurde is alom bekend. En nu, anno 2017 is het dus de beurt aan de Galaxy Note 8.

Uitgelekte persrender van de Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 geruchten: design

Hoewel het nog even duurt voor Samsung de Galaxy Note 8 daadwerkelijk gaat lanceren, zijn er uiteraard genoeg geruchten. Sterker nog: slechts weinig details zijn de laatste maanden níet uitgelekt. Duidelijk is dat het toestel natuurlijk weer een S Pen stylus heeft. Daarmee kun je op het AMOLED scherm schrijven en tekenen, dat vermoedelijk even groot is als dat van de Galaxy S8 Plus: pakweg 6,3 inch. Inmiddels is duidelijk dat het toestel dezelfde schermresolutie heeft als de S8: 2960 x 1440 pixels.

Ook weten we dat de Note 8 ook een Infinity scherm heeft dat bijna de hele voorkant van de telefoon bedekt. De zijkanten zijn licht gebogen, om het toestel net iets smaller (lees: compacter) te maken. Een Home knop zal er ook niet meer zijn, en net als op de Galaxy S8 zit de vingerscanner achterop. Wel heeft Samsung meer moeite gedaan de cameralens van de scanner te scheiden. De flitser zit nu tussen lenzen en vingerafdrukscanner in.

De behuizing zelf is natuurlijk weer waterbestendig. Dankzij de IP68 certificatie kun je 'm een half uur onder anderhalve meter water houden, zonder dat er problemen optreden.

Onder de motorkap

Samsung zal de Galaxy Note 8 waarschijnlijk lanceren met Android 7.1.1 aan boord, en allerhande S Pen features. Onder de motorkap spint in Nederland waarschijnlijk Samsung's Exynos 9 processor. Van de S8 weten we dat deze prima prestaties levert, en voldoende energiezuinig is. Dat deze nu bijgestaan wordt door meer werkgeheugen - 6GB in de Note 8 - zal ook helpen. Standaard krijgt het toestel 64GB opslagcapaciteit mee.

Samsung Galaxy Note 8 geruchten

Camera

Na een lange periode van geruchten is nu ook zeker dat de Galaxy Note 8 een dual camera krijgt. Wijzelf ontdekten al een aantal belangrijke features, zoals de optische zoom, de mogelijkheid de focus later aan te passen, en een verbeterde HDR en nachtmodus. Nadat Samsung in de Galaxy S8 min of meer dezelfde camera stopte als in de S7, vindt er op dit vlak op de Note 8 dus weer echt vooruitgang plaats - althans, op papier.

Hoe goed de camera van het toestel daadwerkelijk is, moet uiteraard nog blijken, zodra het toestel onthuld is, en wij 'm aan de tand hebben kunnen voelen. Feit is, dat de verwachtingen dus hooggespannen zijn, en dat de dual camera mogelijk hét hoogtepunt van de Note 8 moet worden.

Batterij

En dan de batterij. De oorzaak van alle ellende in de nooit hier uitgebrachte Galaxy Note 7. Samsung wil uiteraard tegen iedere prijs herhaling van die problemen voorkomen, en gebruikt in de Note 8 dus een wat kleinere accu. Naar verluid is de capaciteit 3300 mAh, wat meer is dan in de S8, maar minder dan in de S8 Plus. Wij zijn benieuwd wat dit betekent voor de accuduur van de Note 8. Tenslotte stonden Note-toestellen altijd bekend om hun prima gebruiksduur.

Galaxy Note 8 releasedatum, prijs

Menig Nederlandse Note-gebruik(st)er ziet de Galaxy Note 8 release liever eerder dan later. Lange tijd gingen wij er vanuit dat het toestel pas in de herfst in de schappen zal liggen. Inmiddels is bekend dat Samsung het toestel 'ouderwets' in augustus zal onthullen: op de 23e, om precies te zijn. In de loop van september vindt vervolgens de echte release plaats.

Het toestel zal in eerste instantie in het zwart en goudkleurig te koop zijn. Een blauwe en zilverkleurige variant volgen dan later. De adviesprijs ligt mogelijk tegen de € 999,-. Daarmee wordt de Note 8 een van de duurste Galaxy's ooit (nog duurder was destijds de 128GB Galaxy S6 Edge). Voor de € 100,- die hij meer kost dan de S8 Plus krijg je dan dus wel meer werkgeheugen, een S Pen stylus én de dual camera. Een dual-sim Galaxy Note 8 lijkt ook in de pijpleiding te zitten.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy Note 8 in Nederland verkrijgbaar is? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

     Galaxy Note 8 NIEUWS:

Dit is de Samsung Galaxy Note 8: foto’s

De komende week is het rustig hier op GalaxyClub, wegens ons eigen vakantieschema. Echter, de eerste Samsung Galaxy Note 8 foto’s willen we je toch niet onthouden. In feite weten we van de Galaxy Note 8 al zo’n beetje alles wat er te weten valt. Onlangs doken alle specificaties nog eens op, en ook een […]

Alle Galaxy Note 8 specificaties op een rijtje

Na de plaatjes komen de cijfers. En dus duiken nu nagenoeg alle relevante Galaxy Note 8 specificaties op, zodat er niks meer te raden overblijft. Nog maar een paar dagen geleden zagen de eerste, echte Galaxy Note 8 afbeeldingen in volle glorie voorbij komen. Uit dezelfde bron – Evan Blass, dit keer via VentureBeat – […]

Dit is de eerste, echte Samsung Galaxy Note 8 render (update: meer)

Een doorgaans betrouwbare bron heeft de vermoedelijk eerste Galaxy Note 8 render gepubliceerd. Waarschijnlijk gaat het hier om een officiële persafbeelding van het toestel in ‘midnight black‘. Van de Galaxy Note 8 zagen we eerder al beeldmateriaal, waaronder een aantal onofficiële renders. Dat het toestel een design krijgt dat enigszins lijkt op de Galaxy S8 meldden wij […]

Zijn dit Galaxy Note 8 camera features? Smart zoom, Super night shot, Refocus, en meer

Uit materialen van Samsung zelf krijgen we een aardig beeld van mogelijke Galaxy Note 8 camera features. We zien onder meer drie keer optische zoom, en sterk verbeterde prestaties bij weinig licht. Ook is er een betere HDR modus, en de mogelijkheid om diepte in 3D te meten. Uit informatiemateriaal van Samsung Semiconductor valt een […]