Vodafone’s Samsung Galaxy S5 krijgt als eerste Android 5.0 Lollipop

Nadat de Samsung Galaxy S5 in sommige andere landen al de update kreeg naar Android 5.0 Lollipop, is nu ook in Nederland de kop eraf. Althans, voor gebruik(st)ers met een Galaxy S5 van Vodafone.

En dus kan iedereen met een Vodafone branded Galaxy S5 vanaf vandaag Android 5.0 Lollipop op het toestel installeren. De update brengt firmwareversie XXU1BNL9 naar het toestel – dezelfde versie die ook elders wordt uitgerold.

Omdat de update de nieuwste versie van het Android besturingssysteem naar de Galaxy S5 brengt, versie 5.0 Lollipop, is het tevens verreweg de grootste update die het toestel tot nu toe kreeg.

Het moge dus ook duidelijk zijn dat er nogal wat vernieuwingen en veranderingen met Android 5.0 meekomen: de interface krijgt een behoorlijke makeover: menu's, notificaties, apps – alles is nu aangepast aan Android's nieuwe Material design. Eerder al kon kon je hier een preview vinden. Daarnaast leert onze ervaring met de nieuwe software dat de S5 met Android Lollipop een stukje sneller aanvoelt.

De bij de update behorende, vernieuwde gebruikershandleiding dook een tijdje geleden al op.

Je kunt Android 5.0 op jouw Vodafone branded Galaxy S5 installeren via het toestel zelf – een WiFi verbinding is een dikke aanrader, want het is een flinke download. Ook via Samsung's Kies software is de update beschikbaar.

Met de komst van deze update voor een branded toestelversie verwachten we eigenlijk dat ook Lollipop voor de unbranded Galaxy S5 niet meer lang op zich zal laten wachten.

Heb jij ‘m geinstalleerd op jouw toestel? Wat vind jij beter nu? Of juist niet? Doe mee, deel hieronder jouw ervaringen!

Lees de reacties (36)

  • Ik heb ene unbranded S5, nog geen update. Maar sinds gisteren gaat ineens mn batterij nog geen halve dag mee! Iets trekt m gewoon leeg. Toeval?

  • Inmiddels via kies gedownload omdat toestel elke keer aangaf dat er geen update beschikbaar is. Je hebt wel 3GB vrije ruimte op het toestel nodig om hen te kunnen downloaden.

    Android 5.0 ziet er mooi uit en voelt een stuk sneller aan. Wat ik meteen merkte is dat ik nu nog maar 2GB vrij heb na de update t.o.v. 3GB voor de update... best jammer...

    Alleen er zitten nog wel een paar bugs in.
    -Whatsapp af en toe werkt het toetsenbord niet, je typt maar er komt geen tekst. Gesprek verlaten en terug dan werkt het weer.
    -Google chrome, je kan niet tussen tabbladen switchen, de knop is verdwenen. Volgens google moet er een knop onderaan je scherm zitten maar die bestaat op de S5 niet...

    • Hoe heb je hem via kies kunnen downloaden en installeren? Ik heb een S5 via Vodafone en heb nog geen upgrade ontvangen.

      • Kies 3.0 geinstalleerd, hij vroeg toen ik de telefoon aan sloot of ik de nieuwe firmware wou installeren. Heb je wel zeker een branded Vodafone toestel?

        OTA lukte mij ook niet, daarom via Kies 3.0 gedaan.

        • Mijn toestel is een SM-G900F, hoe weet ik of dat een branded Vodafone toestel is?

          Baseband-versie G900FXXU1ANG8

          • Als je in de telefoon app *#1234# invoert (waar je normaal een nummer zou intoetsen), dan krijg je een aantal codes te zien. De derde is de 'CSC' code. Als deze begint met G900FPHN heb je een unbranded toestel. Een Vodafone branded toestel begint met G900FVDF...

    • Ik krijg het niet via Kies geïnstalleerd. Voor het downloadproces wordt m'n Vodafone S5 ontkoppeld en zegt dan dat er geen respons komt van m'n toestel. Heb gewoon 4 GB vrij.

  • Update gedaan via Kies...............alles top maar kan het toestel niet meer op stil zetten alleen trillen en melodie kan dat kloppen zie die functie niet meer.

    • Heb het in en eerder artikel al terug gelezen dat de stil functie er niet meer in zit.......dus dat klopt wel.
      Voor de rest loopt alles als een trein.......

      • Stil modus is nu anders. Dit heet nu onderbrekingen. Via Menu -> Geluiden en meldingen -> Onderbrekingen kan je het instellen. Als je dan bovenin het menu in je scherm dit knopje erbij zet kan je in het vervolg door het menu naar beneden te slepen redelijk snel de telefoon op stil zetten.

        Schijnt dat dit een slimme manier is, maar ik zie liever de oude functie terug.

        Ik heb wel zelf deze 2 dingen waar ik nog steeds niet achter ben:
        -Whatsapp af en toe werkt het toetsenbord niet, je typt maar er komt geen tekst. Gesprek verlaten en terug dan werkt het weer.
        -Google chrome, je kan niet tussen tabbladen switchen, de knop is verdwenen. Volgens google moet er een knop onderaan je scherm zitten maar die bestaat op de S5 niet…

    • Die is er wel, kijk boven in je scherm naar de 4 blokjes (als je hem naar beneden trekt)Daar zie je op de 4e regel alles, die kan je op geen zetten en hij is helemaal stil.

  • Na update kan ik als ik gebeld wordt het gesprek niet aannemen. Nog iemand hier last van? Of misschien een oplossing.
    M. Vr. Gr. Tim

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen