Samsung Galaxy S9 en Note 9 AR emoji tip: Zootopia

Wie een Galaxy S9 of Note 9 telefoon heeft kan weer nieuwe emoji downloaden. Dit keer rollen figuren van Zootopia uit de Disney-koker. Helaas zijn deze ‘freemium‘ emoji niet beschikbaar op de Galaxy S8 en Note 8, die AR Emoji recent ook kregen.

Galaxy S9 en Note 9 download: Zootopia emoji

Sinds de lancering van AR Emoji op de Galaxy S9 verschenen onder andere al emoji van Frozen, The Incredibles en Mickey Mouse. En nu kun je dus ook Judy, Nick en Flash downloaden die bekend zijn uit Zootopia. Je kunt ze installeren als je de AR Emoji cameramodus selecteert. Vervolgens tik je op het ‘plusje', en op de – als het goed is al zichtbare – Zootopia icoontje. Je gaat nu de Galaxy Apps store, waar je de emoji gratis kunt downloaden en installeren.

Galaxy S8 en Note 8 geen Disney emoji

De Galaxy S8 en Note 8 kregen met recente updates – meer info zie respectievelijk HIER en HIER – een eigen variant van de AR Emoji camerafunctie. Echter, deze functie is beperkt ten opzichte van de S9 en Note 9. Zo kun je geen video's opnemen met je eigen emoji. En nu wordt nog eens duidelijk dat je op de toestellen ook geen toegang hebt tot de Disney emoji. Deze samenwerking blijft exclusief voor de topmodellen van dit jaar.

Hoe jammer dit is, hangt er vanaf hoezeer je Disney fan bent. Voor de een zal het niet uitmaken, terwijl de ander zich er misschien toch wel op verheugd had. Natuurlijk kun je ook op de Galaxy S8 en Note 8 nieuwe stickers downloaden. Tik in je camera op Stickers gevolgd door het ‘plusje'. Kies één van de Topstickers, of tik op Meer om naar Galaxy Apps te gaan. Maar let op: je vindt hier dus alleen stickers, geen echte AR Emoji. Dat was al zo vóór de functie naar de toestellen kwam, en het verandert niet.

Daarmee blijft de AR Emoji functie op de S8 en Note 8 dus echt beperkt tot het aanmaken van een set Mijn Emoji. Deze GIF bestanden – te vinden in de Galerij – kun je overal gebruiken en/of versturen. Tenslotte zijn en blijven het gratis extra's die eerder niet op de toestellen aanwezig waren.