Samsung Galaxy S8 en Note 8 krijgen One UI met Android 9.0 Pie update

In tegenstelling tot recente geruchten, brengt Samsung haar One UI wel naar de Galaxy S8 en Note 8. De nieuwe interface komt met de update naar Android 9.0 Pie, en dus niet alleen naar de Galaxy S9 en Note 9.

Galaxy S8 en Note 8 krijgen One UI met Android 9.0

Eerder deze week kondigde Samsung tijdens de Developer Conference de nieuwe One UI interface aan. Deze komt met de update naar Android 9.0 Pie naar verschillende Samsung telefoons, waaronder natuurlijk de topmodellen van dit jaar. Maar de kans is groot dat ook de topmodellen van 2017 de One UI krijgen.

In China zou een Samsung official hebben laten weten dat ook de Galaxy S8 en Note 8 de One UI krijgen met de upgrade naar Android Pie. En als wij een verder gokje mogen doen: álle Galaxy telefoons die de update naar Android 9.0 krijgen, krijgen ook de nieuwe interface. Tenslotte kregen ook alle toestellen die de Oreo-update kregen, de features die bij Samsung's versie van Android Oreo horen. Het zou voor de Zuid-Koreanen beduidend meer werk zijn aparte versies van Android 9.0 te ontwikkelen met twee verschillende interfaces.

Het bericht volgt op geruchten dat de S8 en Note 8 de nieuwe interface níet zouden krijgen. Gisteren bestempelden we deze nog als onbetrouwbaar. Informatie die door medewerkers wordt gegeven die tijdens de SDC vooral producten demonstreren moet je nu eenmaal met een flinke schep zout nemen.

Wanneer?

Rest de vraag wanneer de Galaxy S8 en Note 8 de upgrade naar Android 9.0 krijgen. We weten dat de S9 en Note 9 in ieder geval als eerste aan de beurt komen, en wel vanaf januari. Als we iets moeten gokken, dan zouden we zeggen dat Pie vanaf pakweg maart naar de S8 en Note 8 kan komen – maar we kunnen er dan rustig een maand (of wat) naast zitten.

Lang voor die tijd zullen we in ieder geval uitgebreide de One UI laten zien. Een dezer dagen gaat namelijk het de beta-test van start op de Galaxy S9. Vanaf dat moment kunnen we al op het gemak alle ins en outs van de nieuwe interface (p)reviewen.

Lees de reacties (2)