Samsung gaat Galaxy S7 toch weer regelmatiger updaten (A5 uit 2016 ook)

Samsung heeft de Galaxy S7 en S7 Edge toch weer op de lijst met toestellen gezet die ieder kwartaal een update krijgen. Hetzelfde geldt voor de Galaxy A5 uit 2016. Deze toestellen werden eerder nog van dit lijstje afgehaald.

Galaxy S7 toch weer updates per kwartaal

Het is een beetje gek. Drie jaar lang rolde Samsung iedere maand de nieuwste updates uit naar de Galaxy S7 en S7 Edge. Dat is normaal – Samsung houdt ieder topmodel tenminste drie jaar lang maandelijks bij. Toen deze periode van drie jaar eindigde, deden de Zuid-Koreanen iets opvallends. Ze schrapten de update voor de toestellen niet volledig, maar schakelden over op een beleid van een update per kwartaal. Echter, geen drie maanden later werd ook dit gewijzigd, en werden de S7-modellen toch van deze lijst geschrapt – kort daarna gevolgd door een heuse update. En nu, ruim een maand later, lijkt Samsung wederom van de gedachten veranderd.

Op Samsung's update-lijst prijken de S7 en S7 Edge namelijk opnieuw onder het kopje updates-per-kwartaal. Daarmee lijkt het erop alsof er in Seoul toch besloten is voorlopig meer regelmaat aan te houden in de firmware-updates voor de toestellen uit 2016, waarvan er nog een hoop in gebruik zijn.

Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat de modellen spoedig weer een scheut nieuwe beveiligingspatches gaan krijgen. Momenteel draaien de Nederlandse modellen nog op de patch van juni. Pas zo tegen september kunnen we in feite dus weer een nieuwe update verwachten – mits de plannen niet opnieuw veranderen, natuurlijk.

Galaxy A5 2016 idem

Overigens: wie goed oplet, merkt dat ook de Galaxy A5 uit 2016 een vergelijkbaar wisseling van updatebeleid doorliep, de afgelopen tijd. Het toestel, dat vorige week nog de update van juli ontving, moet voorlopig ook weer regelmatiger bijgewerkt worden. Voor de A5 staat dus tegen oktober weer een setje nieuwe patches op de agenda – als alles goed gaat.

Andere toestellen

Dit alles is niet alleen goed nieuws voor iedereen met een Galaxy S7, S7 Edge of A5 2016. Het werpt ook een blik op de update-toekomst van andere modellen, zoals de Galaxy S8 en A5 2017. Begin 2020 zijn deze modellen drie jaar op de markt. Het updatebeleid van de S7 beidt een voorproefje van wat deze andere telefoons volgend jaar te wachten staat. Hopelijk blijven de toestellen vanaf nu dus nog lang op de ‘kwartaal-lijst' staan, wat ons betreft.

(via)

Lees de reacties (3)