Alle Samsung Galaxy S10 modellen zijn dual SIM telefoons

Over Samsung's gloednieuwe Galaxy S10 modellen kregen we de laatste dagen weer een aantal keer de vraag: zijn het dual SIM telefoons? Het antwoord is kort: ja. Hoe het precies zit lees je hieronder.

Galaxy S10: dual SIM maar wel kiezen tussen sim- of geheugenkaart

Galaxy S10 dual SIM slot: hybride, dus

Enige tijd geleden besloot Samsung alleen nog maar toestellen te lanceren waar je direct twee simkaarten in kwijt kunt. Ook in 2019 lijkt Samsung daarvan niet af te gaan wijken: de Galaxy S10, S10e en S10 Plus zijn dual SIM telefoons. Of om precies te zijn: de toestellen hebben een hybride slot.

In de tray is plaats voor een simkaart en een geheugenkaart óf voor twee simkaarten. In tegenstelling tot de goedkopere Galaxy telefoons zoals de Galaxy A7 – waar je wel twee simkaarten én een geheugenkaart in kunt stoppen – zul je bij de Galaxy S10 dus moeten kiezen. Wil je een tweede simkaart gebruiken, of een geheugenkaartje?

Al met al biedt Samsung in de S10 dus gewoon de vertrouwde oplossing die we al tegenkwamen in eerdere topmodellen zoals de Galaxy S9. Dit keer is de keuze tussen een twee simkaart of een geheugenkaart nog wat makkelijker. Welke S10 je ook koopt, je hebt sowieso 128GB opslagcapaciteit. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar in de basis-S9. En mocht je echt héééél veel data mee willen sjouwen, terwijl je bereikbaar bent op twee telefoonnummers? Dan is er altijd nog de 1TB versie van de Galaxy S10 Plus.

Alle gekheid op een stokje: Samsung's hybride oplossing is een standby oplossing. Beide simkaarten zijn standby, maar je kunt niet met beide tegelijk bellen. Daar heb je in de praktijk niet zo gauw last van, maar je moet het wel even weten. Bovendien kun je sowieso altijd gebruik maken van Samsung's Dual Messenger feature, zodat je bijvoorbeeld twee keer Whatsapp kunt installeren: voor iedere simkaart een versie. Je hebt dan op je Galaxy S10 je privé account én je werkaccount – maar wel netjes gescheiden.

Pre-order

Als jij een dual SIM Galaxy S10 zoekt, weet je bij deze dus dat je in feite gewoon een S10, S10e of S10 Plus zoekt. De toestellen liggen vanaf 8 maart in de Nederlandse winkels, maar je kunt ze nu al reserveren, bv. bij Samsung's eigen shop HIER. Bovendien kun je tijdens de speciale Galaxy S10 pre-order periode een gratis setje Galaxy Buds krijgen bij de S10 en S10 Plus.

Lees de reacties (3)

  • Go Go mijn oude Wiko die was 4 jaar geleden al dual sim.

    Voor de prijs van deze smartphone kun je een leuke notebook kopen. of een goed gebruikte auto.

    Belachelijk dan mensen zoveel geld neertellen voor een smartphone.

  • Ik vind het een ramp, skoda/volkswagen:audi hebben single sim versie nodig voor het RSAP bluetooth profiel.
    eens je RSAP gehad hebt, wil je nooit meer naar een bluetooth audio profiel terugkeren.
    Ze noemen het ook wel premium phone

    Ik ga de S10 overslagen , ik heb een single sim nodig

  • heb de samsung S10 maar als ik mijn orange kaart insteek als tweede sim wil die enkel via wifi bellen zet ik de wiffi uit heb ik geen netwerk