Samsung kondigt alvast lancering Galaxy A50 aan

In India heeft Samsung een teaserpagina online gezet voor de nieuwe Galaxy A50 en twee andere modellen in de serie. De lancering laat niet lang meer op zich wachten.

Galaxy A50 lancering spoedig

Al een hele tijd volgen we de komst van de volgende generatie van Samsung's Galaxy A-serie. Een van de nieuwe modellen die straks in Nederland uit gaat komen is de Galaxy A50, waarvan we vorige week nog een eerste foto op hadden geduikeld. Dat de lancering niet meer ver weg is laat Samsung in India weten.

Een teasterpagina op Samsung's website aldaar toont de eerste officiële renders van het toestel samen met zijn goedkopere broertjes, de Galaxy A10 en A30. De A50 is het toestel met de triple camera aan de achterkant, zoals onlangs al bleek toen de specs van de nieuwe serie opdoken. De A50 is bovendien uitgerust is met een AMOLED display – diagonaal: 6,4 inch, notch: U-vorming.

Op de teaserpagina licht Samsung een aantal features uit van de camera, zoals het feit dat één van de lenzen een groothoeklens is. Ook de Super Slow-mo functie die we in 2018 op een aantal toestellen tegen kwamen zit op de A50. Bovendien is het toestel voorzien van de snellaad functie. Eerder al hadden wijzelf verklapt dat de Galaxy A50 een flinke 4000 mAh accu heeft.

Andere toestellen

Op teaser zijn dus de Galaxy A10, A30 en A50 te zien, waarvan de eerste twee vooralsnog niet hier te koop zullen zijn. Echter, de nieuwe A-serie bestaat uit nog meer toestellen. Eerder kwamen we te weten dat onder meer de Galaxy A20, Galaxy A40 en Galaxy A70 naar Nederland gaan komen. Van deze telefoons zijn nog niet zoveel details bekend. De A20 en A40 zijn voorzien van Samsung beproefde Exynos 7885 processor. Van de A70 weten we eigenlijk alleen dat deze vermoedelijk een 4400 mAh accu zal hebben.

Of Samsung ook hier eerst de Galaxy A50 lanceert, pas later gevolgd door andere modellen, is niet duidelijk. Laten we het er maar op houden dat later dit voorjaar tenminste een paar nieuwe A-serie telefoons ook hier uit gaan komen. De verwachting is dat we de komende dagen, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, meer van de nieuwe modellen gaan zien.

(via)