Nederlandse Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 4.4 KitKat

Vanaf vandaag is de Android 4.4.2 KitKat update beschikbaar voor de unbranded Nederlandse Samsung Galaxy Note 3. De Note 3 is de eerste Galaxy die deze allernieuwste Android versie krijgt.

De update – firmwareversie XXUENA6 – is ruim 380 MB groot, en kan worden geïnstalleerd via het toestel zelf, of via Samsung's Kies software. Hoewel het grootste deel van de vernieuwingen achter de schermen plaatsvinden, zijn er een aantal veranderingen merkbaar. Zo vullen muziekalbum afbeeldingen nu het gehele vergrendelscherm als de MP3 speler actief is, en is het eenvoudiger een aantal standaardapplicaties – voor berichten, en launcher – direct in te stellen vanuit het menu. Meer vernieuwingen die met de Android 4.4 update naar de Galaxy Note 3 komen vind je HIER.

In tegenstelling tot de eerdere Poolse update (dank, Henk, voor de correctie!) De update van vandaag brengt ook de vernieuwde notificatiebalk met compleet witte icoontjes, wat er – wat ons betreft – vrij sjiek uitziet. Ook de snelheidsverbeteringen door de optimalisaties zijn merkbaar, maar veranderingen in batterijduur zullen pas in de loop van de komende dagen blijken.

Heb jij de update van vandaag op jouw Galaxy Note 3 geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen? Specifiek zijn we ook benieuwd of er gebruik(st)ers zijn die na de update problemen hebben met onofficiële accessoires! Heb je de update nog niet geïnstalleerd, maar ben je wel in het bezit van een S View flipcover van een andere fabrikant dan Samsung, kijk dan – voor je gaat updaten – even HIER.

Noot: de hier beschreven update is voor de unbranded Galaxy Note 3 – dus voor een toestel dat níet rechtstreeks bij een provider is aangeschaft. Updates voor Vodafone's, KPN's en T-Mobile's Note 3 volgen later, zodra de provider hun eigen softwareaanpassingen hebben voltooid.

Lees de reacties (139)

  • Ik heb vandaag de udate op mijn note 3 geinstaleert, Werkt snel kwa uiterlijk is er niet zoveel veranderd. Wat wel erg opvalt is dat op het moment dat je het toestel aan de pc koppelt je erg veel moeite moet doen om het startscherm te ontgrendelen zodra je naemlijk op de aan en uit knop drukt blijft het scherm zwart na een keer of 20 te hebben gedrukt komt het vergrendelscherm met veel moeite naar boven. dit gebeurd soms ook als je note 3 niet aan een usb kabel hangt ik ben dan ook zeer benieuwd of iemand anders het zelfde probleem ervvaard.

    • ik heb het zelfde ik doe mijn note 3 op stantby en dat gaat hij niet meer unlocken moet ik een min wachten dan doet hij het pas weer. ik wil liefer terug naar 4.3 maar dat kan niet meer :(

        • Hoi kimbo
          Ik heb hem terug gezet naar fabrieksinstellingen maar hij staat dan nog steeds op. 4.4.2. Zou je me kunnen helpen?

          Alvast hartelijk bedankt!

    • Ik heb dezelfde problemen, erg vervelend voor games zowiezo... Werkt goed met S-pen maar met de vingers is het klote!!! Hoop dat samsung dit snel oplost!!!

      • Hoi Jeroen,

        Heb je al een oplossing kunnen vinden voor dit probleem?
        Ik heb namelijk nog steeds het probleem!

        • Heeft iemand al een oplossing voor dit probleem dat de S-pen wel werkt maar niet meer reageert van de vingers ????

          Zwaar K*T dat je vingers niet meer werken namelijk.
          Vooral bij opnemen van een gesprek

    • Yep zelfde probleem hier ook duurt het ff voordat tie verbinding maakt de pc. Ook gaat mijn batterrij sneller leeg.

      • Je kan het toestel gewoon bij jnleveren bij een telefoonwinkel. Aangezien je toestel nog geen 2 jaar oud is, en ik neem aan dat je het aankoopbewijs nog hebt, kun je zo even naar een winkel heen lopen en je probleem voorleggen. Voor zo'n mooie telefoon zou het probleem zich niet mogen voordoen. Voor de mensen die last hebben van het hele samsung gebeuren, je kan je mobiel rooten, cyanogenmod opflikkeren en je hebt hem snel. Je fabrieksgarantie vervalt wel..

  • Bij mij komt de nieuwe update (nog) niet binnen. Nu is die van mij, volgens mij, ook geen Nederlands toestel. Maar na een reparatie is de software wel opnieuw geïnstalleerd. (Volgens mij een Nederlands/ Belgische versie, want het Samsung toetsenbord heeft azerty-indeling in plaats van qwerty). Daarnaast is het moederbord vervangen.
    Waar wordt naar gekeken bij het updaten?

  • Ik merk een hinder die ik nog niet online ben tegen gekomen en dat is dat mijn schermrotatie veel langer wacht voordat die met het toestel mee draait. Zeer hinderlijk

  • Gisteren update, alles goed gegaan, merkte weinig verschil, daarna voor de nacht uitgezet met 100% batterij. Vanochtend ging Note 3 niet aan, 0% batterij starte op in rebootscherm. Werkt nu wel, heb er als leek weinig vertrouwen in dat toestel nu goed blijft functioneren :(

  • 24012014
    Update geïnstalleerd de note 3 lijkt sneller en soepeler te werken. .De notificatiebalk ,witte iconen ik heb liever kleur (blauw) qua launcher gebruik ik, go launcher. Dus veranderingen niet gemerkt van achtergronden etc.
    Ik mis wel de ART functie i.p.v van dalvik.
    Verder las ik Google now was geïntegreerd met de bel app, bij mij niet. Maar kan zijn dat dat enkel bij de neus is

1 2 3 18
Gerelateerde artikelen