Samsung en Spigen reageren op niet-werkende flip cover Galaxy Note 3 na Android 4.4 update

Na recente berichten dat sommige third party accessoires voor de Galaxy Note 3 niet meer goed werken na de update van het toestel naar Android 4.4 KitKat, hebben zowel Samsung als Spigen een reactie gegeven op het probleem.

Samsung zelf laat via haar Duitse tak het volgende weten (vertaald uit het Duits):

Om voor onze klanten een prettige en probleemvrije gebruikerservaring te garanderen, bevelen wij alleen het gebruik van originele accessoires van Samsung zelf aan. Uiteraard kunnen klanten producten van derden gebruiken. Echter, een volledige functionaliteit van onze apparaten en accessoires kan alleen met authentieke producten worden gewaarborgd, omdat alleen op deze manier te garanderen is dat apparaat en accessoires op elkaar afgestemd zijn. Een samenhang tussen Android versie 4.4 en de vermeende incompatibiliteit van third party accessoires bestaat niet.

Duidelijk, dus. Maar ingegaan op het probleem dat Spigen's S View flip cover voor de Note 3 na de Android 4.4 update niet meer goed zou werken wordt er niet echt. Spigen houdt het nog wat korter (vertaald uit het Engels):

Wat betreft Android KitKat, zal Spigen doorgaan met het ondersteunen van Galaxy apparaten en hun slimme functies. Op dit moment onderzoeken wij het probleem, en hebben volgende week een gedetailleerder plan van aanpak.

Oké, daar kunnen we dus iets mee. Spigen belooft de zaak te onderzoeken, en actie te ondernemen. Tot die tijd is er overigens een oplossing gevonden door leden van het XDA forum. Dankzij wat softwarematige finetuning is het mogelijk de functionaliteit van de S View flip cover van Spigen te herstellen. Daarvoor moet het toestel dan wel root toegang hebben.

Wie minder graag aan de software van zijn of haar Galaxy Note 3 sleutelt, kan beter even afwachten wat Spigen verder van plan is. Mocht tussentijds de Android 4.4 update ook op de Nederlandse Note 3 arriveren, én heb je Spigen's S View flip cover, dan is wachten met de update geen slecht idee. En heb je Spigen's flip cover niet, dan is het misschien geen slecht idee deze voorlopig ook even niet aan te schaffen.

(foto via)

 

 

Lees de reacties (16)

  • Ik heb een, zegt men, originele flipcover, maar die werkt ook niet op mijn Note 3.
    Waardeloos is het, dat je dit tegenkomt met zo'n duur apparaat.
    Ik heb de flipcover nog wel maar ligt ergens in de kast. Weggegooid geld dus!
    Dank je Samsung voor het NIET ondersteunen van je klanten.

    • Als die niet werkt, dan kun je die toch terug geven, je hebt hier ook garantie op.
      Ze zijn toch redelijk duur.
      Bij ons werken de 2 originele Samsung Wallets goed, een witte en een zwarte.

    • Ik heb hier de originele Samsung Galaxy Note 3 S View Cover en heb in het geheel geen problemen met deze cover of met de Note 3. Ik heb de Note 3 vanaf de dag dat het uitkwam in Nederland en zo ook het geval met de originele Samsung cover.
      Sinds een paar dagen draait kitkat 4.4.2 op mijn toestel en voor wat de cover betreft is de werking niet veranderd, behalve dan de wijzigingen die bedoeld zijn voor Kitkat, Note3 en de S View Cover.

  • Ik heb naar mijn weten ook een origineel sview gekocht maar werkt na de update ook niet meer.

  • Na de update is al mijn muziek van mijn mp3 speler..ze staan nog wel in mijn bestanden..
    Hoe krijg ik ze weer terug in mijn mp3 speler.

1 2 3
Gerelateerde artikelen