Samsung zal de aankomende Galaxy M62 straks uitrusten met dezelfde processor als de Galaxy Note 10. Het toestel duikt in een benchmark op met de Exynos 9825 processor, en wordt met enige afstand de krachtigste M-serie telefoon. Bovendien laat de FCC ook wat details glippen, bijvoorbeeld over de batterij.
Galaxy M62 specs: Exynos 9825 soc
Stukje bij beetje wordt meer bekend over het topmodel in Samsung's nieuwe Galaxy M-serie voor 2021. Via vermeldingen in een benchmarktest en bij de Amerikaanse FCC weten we in een klap de belangrijkste details.
Het is de database van Geekbench die de belangrijkste details van de hardware van de Galaxy M62 – modelnummer SM-M625F – verraadt. Daar zien we de telefoon voorbij komen met Android 11, 6GB RAM, en Samsung's eigen Exynos 9825 processor. Dat is de chip die de Zuid-Koreanen in 2019 uitbrachten in de Note 10. Het is een verbeterde variant van de Exynos 9820 die in de Galaxy S10 dienst doet.
De Exynos 9825 is een 7 nanometer processor met acht kernen: 2 custom cores van Samsung zelf, twee ARM Cortex-A72 kernen, en vier A55 kernen. Nog geen anderhalf jaar geleden was dit Samsung's top-processor – en straks zit hij dus in een telefoon in de Galaxy M-serie.
En een grote accu
Overigens: in tegenstelling tot sommige geruchten is de Galaxy M62 wel degelijk een telefoon. Dat blijkt duidelijk uit het papierwerk dat Samsung bij de Amerikaanse FCC indiende.
Niet alleen zien we de naam van de telefoon bevestigd, maar we komen ook te weten dat de accu productcode EB-BM415ABY heeft. Dat is een batterij met een capaciteit van maarliefst 7000 mAh – zoals deze ook al in de Galaxy M51 zit, inderdaad. Bovendien beschikt de M62 over ondersteuning voor 25 Watt snelladen.
Europa? Nederland?
Een vraag die we nog niet goed kunnen beantwoorden is of de Galaxy M62 straks ook naar Europa en/of Nederland gaat komen. De veel goedkopere Galaxy M12 komt straks wel deze kant op. Over de Galaxy M62 zijn we op dit moment minder zeker. En dan is er ook nog de Galaxy M72, die wij onlangs tegenkwamen, maar waarover nog minder bekend is.
Geef een reactie