‘Samsung Buds’ merknaam aangevraagd in de Europese Unie

In de Europese Unie heeft Samsung het papierwerk ingediend voor het vastleggen van ‘Samsung Buds' als merknaam. Kennelijk willen de Zuid-Koreanen ook hun simpele oortelefoontjes een duidelijker gezicht – ofja, naam – geven.

Samsung Buds

Samsung levert bij hun high end smartphones zoals de Galaxy S9 en Note 9 oortelefoontjes met een niet onaardige kwaliteit. Maar hoewel er met grote letters AKG op staat, is niet erg duidelijk hoe ze officieel heten. Behalve de niet zo catchy naam EO-IG955 noemt Samsung ze zelf ‘In-ear Headphones tuned by AKG'. Dat blijft natuurlijk ook niet hangen. Tijd, dus, voor een betere naam.

Zo gezegd, zo gedaan. Eind vorige week diende Samsung bij de EUIPO – European Union Intellectual Propety Office – dus een aanvraag in voor ‘Samsung Buds'. Het is geen spectaculaire, maar wel een logische naam voor oortelefoontjes die in de volksmond toch al zo genoemd worden.

De naam komt misschien wat laat voor de huidige generatie topmodellen, maar we gaan er vanuit dat we volgend jaar – bijvoorbeeld bij de Galaxy S10 of Galaxy X – daadwerkelijk ‘Samsung Buds' gaan aantreffen. Bij de binnenkort te onthullen Galaxy A9 verwachten we ze nog niet – dat toestel draait toch echt vooral om de quadruple camera's.

Natuurlijk heeft Samsung al eerder oortelefoons met een duidelijker branding uitgebracht. De Gear IconX draadloze oortes werden een jaar geleden nog opgefrist, maar zijn een meer op zichzelf staand product. De naam Samsung Buds klikt als iets wat daadwerkelijk gebundeld wordt met een telefoon.

De trademark-aanvraag werd afgelopen vrijdag ingediend (PDF). Of het handelsmerk met de vrij generieke term ‘buds' daadwerkelijk wordt toegekend is natuurlijk nog maar de vraag. Dat zal in de komende maanden moeten blijken.