Galaxy A5 2017 krijgt update van september

En daar is dan eindelijk weer een update voor de unbranded Galaxy A5 2017. Het toestel krijgt de beveiligingspatch van de maand september.

Galaxy A5 2017 update september 2018

Precies een week geleden meldden wij dat T-Mobile's versie van de Galaxy A5 2017 een update met de patch van augustus had gekregen. We merkten op dat de unbranded toestelversie al een geruime tijd droog stond op dit vlak – sinds de patch van juni, althans. En nu, na drie maanden is er eindelijk weer beweging op dit front.

Voor het toestel staat nu namelijk een bijna 273MB grote update klaar met firmwareversie A520FXXU7CRHA. Deze bevat warempel de beveiligingspatch van september, én alle fixes van de voorgaande maanden. Daarmee loopt de A5 2017 voor het eerst sinds maanden dus weer gelijk met de andere toestellen die maandelijkse updates van Samsung ontvangen. Hopelijk hebben de Zuid-Koreanen nu daadwerkelijk weer hun schwung terug, en houden ze het toestel vanaf nu weer normaal bij.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de september patch voor de Galaxy A5 2017 beschikbaar op de Nederlandse unbranded toestelversie. Gebruik(st)ers met een toestel van T-Mobile, of met een Belgisch exemplaar, zullen nog even moeten afwachten. Zodra de update voor jouw A5-variant klaar staat, zal de download vroeg of laat automatisch starten. Je kunt een handje helpen als je in de Instellingen naar Software-update gaat, en daar de optie Updates handmatig downloaden kiest.

Heb jij de update al op jouw A5 2017 geïnstalleerd? Heb je nog meer veranderingen ontdekt?

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (2)

  • Heb de update geïnstalleerd en niet zozeer veranderingen ontdekt. Maar ik kijk hier juist vaak om te zien of de update problemen geeft ? .... en geen problemen kunnen ontdekken ná de installatie ?

  • A5, na update ia alle bestaande info bij contacten zoals adressen, telefoon nrs. etc. geblokkeerd.

    Samsung, Melding is nu;
    Contacten het volgende toestaan: toegang krijgen tot foto's, media en bestanden op uw apparaat.

    Weet iemand hier een oplossing voor.