Preview: Android 8.0 Oreo op de Galaxy A8

Ook de Galaxy A8 krijgt binnenkort de update naar Android 8.0 Oreo. Wij laten alvast zien hoe de nieuwe software eruit ziet op het toestel in deze Galaxy-A8-met-Android-8.0 preview. Aanvulling: inmiddels is de Oreo-update beschikbaar op de Nederlandse Galaxy A8.

Voordat we in de materie duiken, is het de moeite waard op te merken dat de Galaxy A8 relatief laat met Android 7.1.1 gelanceerd werd. Het toestel beschikt dus al over features die op eerdere Galaxy telefoons pas met de Oreo-update meekwamen. Met andere woorden: de update brengt relatief weinig nieuwe functies naar de A8.

Preview: Galaxy A8 met Android 8.0

In feite is de Oreo-update op de A8 vergelijkbaar met die op de Note 8. Ook dat toestel had de meeste features al in Android 7.1.1, tenslotte. De icoontjes op het startscherm, die qua design grotendeels hetzelfde blijven, krijgen wat meer functionaliteit. Leg je vinger er even wat langer op, en er verschijnen meer mogelijkheden, afhankelijk van wat je in een app zoal kun doen. Bovendien krijgt de A8 natuurlijk ook het vernieuwde keyboard, inclusief nieuwe hoog-contrast-standen.

Zoals wij eergisteren al meldden, krijgt de Galaxy A8 met Android 8.0 ook Dolby Atmos geluid. Dit is een nieuwe modus voor geluidsweergave, waarin alles veel ‘voller' klinkt. Of je het wat vindt is een kwestie van smaak. Op het eerste gehoor klinkt het tof, maar voor de geluidspurist is het geen aanrader.

De grootste vernieuwing in Android 8.0 vind je in de camera app. De interface wordt dezelfde als die van recentere Galaxy telefoon, zoals de Galaxy S9 en de Galaxy A6. De verschillende standen – automatisch, panorama, etc. – staan nu direct in beeld, aan de rand van het cameravenster. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke standen daar worden weergegeven, zodat je de selectie kunt beperken tot modi die je ook echt gebruikt.

En zijn er nog details als de nieuwe lijst-weergave van recent gebruikte applicaties. Ook de app-paar functie komt met de Oreo-update naar de A8. Hiermee kun je snelkoppelingen maken naar twee apps, die dan tegelijk in de multi-window stand openen. Naast dit alles is er dan ook nog het Always On Display. Daarvoor komen met de update nieuwe design en aanpassingsmogelijkheden mee. Hetzelfde geldt voor de klok op het vergrendelscherm – ook deze kan in Android 8.0 op meer manieren aangepast worden.

Wanneer in Nederland

Je hebt nu alvast een indruk van wat Android 8.0 naar de Galaxy A8 brengt. Wanneer de update in Nederland beschikbaar zal zijn, is zoals gebruikelijk niet van tevoren bekend. Afhankelijk van hoe bugvrij de nieuwe software is, die nu in Rusland uitgerold wordt, zal de update snel of minder snel naar andere landen komen. We houden het in ieder geval in de gaten 😉 .

Lees de reacties (2)

    • Hier ook een unbranded toestel, en zojuist handmatig gezocht naar Updates.

      Is nu bezig met een update te downloaden van 1,2GB.