‘Galaxy Note 9 releasedatum is 24 augustus’

We weten natuurlijk al wanneer Samsung de Galaxy Note 9 zal onthullen. Echter, een echte releasedatum is officieel nog niet bekend. Toch gooien Zuid-Koreaanse media alvast een datum in de groep: vanaf 24 augustus zou het toestel direct leverbaar zijn.

De Galaxy Note 9, volgens Android Headlines – zoek de verschillen met de Note 8

Samsung is de laatste jaren steeds beter geworden in het vlot uitbrengen van onthulde smartphones. Eerder dit jaar zat er maar een week of twee tussen de lancering van de Galaxy S9, en het moment dat de eerste gelukkigen het toestel in huis hadden. Als nieuwe berichten kloppen hebben de Zuid-Koreanen voor de Note 9 een vergelijkbare planning in gedachten.

Galaxy Note 9 releasedatum

De Galaxy Note 9 releasedatum ligt 15 dagen na de officiële onthulling de grote telefoon, aldus het Zuid-Koreaanse ETNews. De lancering vindt op 9 augustus plaats tijdens een apart Unpacked evenement dat in New York plaatsvindt. Ruim twee weken daarna, vanaf 24 augustus, is de nieuwe Note vervolgens al leverbaar, al komen we niet te weten of dit voor alle landen en markten geldt.

Onze verwachting is, dat je de Galaxy Note 9 straks direct ná de onthulling al kunt bestellen. Je hebt het toestel dan direct op de 24e in huis, of – zoals vaak bij Samsung's grote toestelreleases – al daarvoor. Vaak worden vroege pre-orders al voor de officiële releasedatum uitgeleverd, tenslotte.

Bij dit alles moet je natuurlijk wel in gedachten houden dat het hier gaat om een gerucht. Samsung zelf zal op 9 augustus ongetwijfeld zelf de officiële releasedatum bekend maken. Toch klinkt 24 augustus wel logisch. Recent voorspelden wij op basis van Samsung's releaseschema's al dat het toestel nog voor het einde van augustus daadwerkelijk in de schappen zal liggen.

Prijs

De Galaxy Note 9 krijgt een adviesprijs die vermoedelijk niet veel zal afwijken van die van de Note 8, vorig jaar. Dat betekent een prijskaartje van € 999,-. Daarvoor krijg je dan wel een iets groter 6,4 inch scherm, en mogelijk standaard 128GB interne opslagcapaciteit. Bovendien is de S Pen flink vernieuwd, en kan geheel nieuwe – hoewel nog onbekende – kunstjes dankzij een eigen Bluetooth verbinding. Ook is de accu van de Note 9 met een capaciteit van 4000 mAh flink groter dan die van recente Samsung topmodellen. Ook van de camera verwachten we dat hij verbeterd is, al ontbreken daar nog concrete details. Duidelijk onveranderd blijft het design, dat amper af zal wijken van de Note 8.

Vorige week konden wij bevestigen dat Samsung de Note 9 uitbrengt in vijf kleurversies: zwart, grijs, blauw, paars en bruin. Samsung kennende komen niet allen kleuren direct in alle markten uit. Welke varianten in augustus in Nederland verschijnen blijkt uiterlijk na de onthulling.

Notificatie

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy Note 9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice: