Nieuwe Samsung devices: Galaxy A9 voor Europa, J4 en J6 varianten

Samen met onze collega's van SamMobile kunnen we berichten over een aantal nieuwe Samsung telefoons waaraan gewerkt wordt. Zo komt een nieuwe versie van de Galaxy A9 naar Europa. Bovendien zien we een aantal nieuwe mid-range toestelversies aan de horizon: een Galaxy J6 Prime, een Galaxy J4 Prime en een Galaxy J4 Core. Aanvulling 10-9: de J6 Prime lijkt in Europa en Nederland Galaxy J6 Plus te gaan heten.

De Galaxy A9 Pro, die nooit in Europa uitkwam

Galaxy A9 voor Europa

Voor onze eigen markt is de komst van een nieuw Galaxy A9 model het interessantst. Van deze SM-A920F hebben we kunnen bevestigen dat een Europese versie in de maak is – een Nederlands wen Belgisch model incluis. Om precies te zijn weten we niet exact hoe hij gaat heten. Mogelijk gaat het hier om een Galaxy A9 2018 of 2019, maar misschien zelfs om de Galaxy A90. Naar technische details kunnen we op dit moment alleen maar raden.

Galaxy J6 Prime

De Galaxy J6 zelf is nog maar kort op de markt. Toch is er ook al een J6 Prime versie in de maak met modelcodes SM-J610F. Via Geekbench komen we te weten dat het toestel een Snapdragon 430 processor heeft en 3GB RAM. De telefoon draait op Android 8.1.0. Voor verschillende Europese landen is ook een SM-J610FN variant in ontwikkeling, waarvan we specs nog niet kennen. Het is nog wat vroeg voor een 2019-versie van de huidige Galaxy J6. De naam J6 Prime duikt dan ook onder meer op in een toestellijst van gamedeveloper GameLoft.

Galaxy J4 Prime en Core

En dan zijn er nog de SM-J410F en SM-J415F, respectievelijk de Galaxy J4 Core en J4 Prime. Van de eerste weten we niet zoveel – van de tweede zijn de specificaties ook op Geekbench te vinden. Met de Snapdragon 430 soc en 2GB is het een lichtgewicht toestel. Ook dit toestel wordt getest op Android 8.1.0. Hoewel de meeste varianten momenteel ontwikkeld worden voor markten in Azië, bestaat er ook een SM-J415FN waarvoor Nederlandse software in de maak is.

Release

Wanneer de genoemde toestellen uiteindelijk gelanceerd gaan worden valt op dit moment nog niet te voorspellen. Later deze week verschijnt in ieder geval de nieuwe Galaxy Note 9, maar mogelijk komen er dus nog meer toestellen vóór de Galaxy S10 in 2019. Onlangs ontdekten we ook al een nieuwe versie van de Galaxy A8 of A7, maar het kan goed dat deze samen met de nieuwe A9 pas in 2019 zijn opwachting zal maken.