Galaxy Note 9 bouwkwaliteit: buigen, krassen, vuur, en meer

Wat gebeurt er als de bouwkwaliteit van de Galaxy Note 9 op de proef wordt gesteld? Buigt hij? Breekt hij? Of valt alleen de Bixbxy knop eraf? Een bekende YouTuber zocht het voor ons uit.

Voor de meesten is een dure telefoon als de Galaxy Note 9 een investering die enige jaren mee moet gaan. Maar dan moet het toestel natuurlijk wel bestand zijn tegen een stootje. En het is mooi meegenomen als hij niet buigt bij de eerste de beste bil die erop gaat zitten. JerryRigEverything staat bekend om zijn harde aanpak. Van gadgets. Hoe doorstaat de Galaxy Note 9 dit alles?

Galaxy Note 9 bouwkwaliteit

In Jerry's video zien we de aanpak waarvoor hij inmiddels bekend is. In het verleden maakt hij wel eens een foutje, maar daar schijnt hij van geleerd te hebben. In ieder geval wordt de Galaxy Note 9 onder handen genomen met een keur aan scherpe en harde voorwerpen. Het Gorilla Glas 5 van het toestel krast wel, maar je moet er een beetje moeite voor doen. Het metaal van het frame is stevig, maar als je met een mes lang de rand schraapt kun je de Bixby knop eruit wippen. Niet dat je ‘m zou missen, maar mooi is anders. Je kunt ook niet met een mes langs het frame schrapen – dan gebeurt dat vermoedelijk helemaal niet.

Volgens Samsung's gevestigde traditie is de Galaxy Note 9 amper buigbaar. De kans dat het toestel een trip in je rug- of broekzak overleeft zonder ongewenste krommingen is dus levensgroot. De vingerafdruksensor aan de achterkant blijft bovendien zijn werk doen als hij helemaal volgekrast is. Het scherm van de Note 9 is 15 seconden lang vuurbestendig zonder dat er schade achterblijft.

Het enige onderdeel van het toestel dat makkelijk kapot te krijgen is, is de S Pen. Deze was in voorgaande Notes van plastic, en dat is ook nu weer het geval. Als je ‘m open maakt zie je onder meer de supercondensator die de rol van batterij vervult en heel snel oplaadt. De S Pen kun je dan ook vrij eenvoudig vervangen, mocht hij stuk gaan. In de Galaxy Note 9 handleiding lees je hoe je een nieuwe pen aan je telefoon koppelt.

Al met al concludeert Jerry dat de bouwkwaliteit van de Galaxy Note 9 zijn hoge prijs waard is. Uiteraard is het nog altijd een goed idee om je telefoon in een beschermhoes te stoppen. Zo blijft het tenslotte verreweg het mooist, ook na langdurig gebruik.

De Galaxy Note 9 landt later deze week in de Nederlandse winkels. Je kunt ‘m nu ook al bestellen, bijv. bij Samsung's eigen shop. Vergeet ook niet dat je nog maar een paar dagen hebt om deel te nemen aan de Galaxy Note 9 pre-order actie. Je kunt nu nog tot € 200 extra terugkrijgen voor je oude telefoon, bovenop de standaard inruilwaarde. Wil je gewoon meer weten over het toestel? Check dan onze Galaxy Note 9 preview.

Lees de reacties (2)

  • Deze meneer heet geen Jerry maar zack dus invervolgs fix dat even ik weet dit omdat ik naar zijn video's kijk?

  • Ik vind de groene toetsen wel leuk ?

    Blijven de toetsen bij deze manier van testen wel vastzitten bij de S8/ Note 8?