Nieuwe Galaxy A telefoon komt, nu te vinden op Samsung’s eigen website

Op Samsung's eigen website komen we een nieuwe telefoon in Samsung's Galaxy A-serie tegen. Voor de SM-A750FN duiken nu de eerste ondersteuningspagina's op, al weten we nog nog niet hoe het model gaat heten.

De huidige Galaxy A8 en A6 Plus modellen

In juli kwamen we het bestaan op het spoor van de Samsung SM-A750FN, een nieuw toestel in de Galaxy A-serie. Inmiddels weten we nog steeds niet hoe het toestel heet. Mogelijk is het de Galaxy A8 2019, of zelfs een Galaxy A7 2018 – dat moet nog bevestigd worden. Maar ondanks dat we er vanuit gingen dat het toestel pas eind 2018, begin 2019 gelanceerd wordt, duiken nu al de eerste pagina's op Samsung's eigen website op.

Galaxy A7 2018 of Galaxy A8 2019 op Samsung's eigen website

Op onder meer Samsung's Spaanse website is nu al de eerste supportpagina te vinden voor de SM-A750FN. Veel komen we niet over het toestel te weten, behalve het feit dat hij standaard als dual-SIM telefoon zal verschijnen. Daar wijst tenslotte de benaming SM-A750FN/DS op. Het ligt in de lijn die eerder al werd ingezet met toestellen als de Galaxy A8 en A6, die ook standaard plaats bieden aan twee simkaarten.

Eerder kwamen we te weten dat deze nieuwe A7 of A8 variant dezelfde Exynos 7885 processor heeft als de A8 (2018). Net als dat toestel beschikt ook de SM-A750FN over 4GB werkgeheugen. Destijds werd de telefoon getest met Android 8.0.0, al kunnen we ons voorstellen dat hij straks met versie 8.1.0 op de markt gaat verschijnen.

Nieuwe features: FOD, triple camera?

Recent doken geruchten op dat Samsung nog dit jaar nieuwe mid-range telefoons wil uitbrengen met nieuwe features. Onder meer een triple camera en een vingerafdruksensor in het scherm (FOD) moeten hun debuut maken in de A-serie, en niet pas volgend jaar in de Galaxy S10. Of dat in deze SM-A750FN is nog niet duidelijk. Tenslotte zit er nog een Galaxy A in de pijpleiding: een nieuwe Galaxy A9 variant.

Nederland

Zoals gezegd duiken de ondersteuningspagina's voor de nieuwe Galaxy A onder meer in Spanje op. Dat komt overeen met onze eerdere berichtgeving dat het model naar Europa komt. Een versie voor de Nederlandse markt is dus ook in ontwikkeling. Toch is het nog afwachten tot er meer details, specificaties en features bekend worden.