FCC bevestigt komst en naam Samsung Galaxy J6 Prime

De Amerikaanse keuringsdienst FCC bevestigt de komst en naam van Samsung's nieuwe Galaxy J6 Prime. Eerder kwamen dit toestel al door andere aanwijzingen op het spoor. De Galaxy J6 variant komt ook naar Europa. Aanvulling 10-9: het lijkt erop dat het toestel in Europa Galaxy J6 Plus gaat heten.

De Galaxy J6, waarvan binnenkort ook een J6 Prime variant verschijnt

Vlak voor de zomer verscheen Samsung's goedkoopste smartphone van 2018 op de Nederlandse markt: de Galaxy J6. Nu, slechts enige maanden later, lijken de Zuid-Koreanen op het punt staan een nieuwe variant van het toestel te lanceren. Eind augustus ontdekten wij het bestaan van een onbekende telefoon met modelcode SM-J610F. Toen al speculeerden wij dat dit een Galaxy J6 Prime zou zijn. De Amerikaanse FCC geeft ons nu gelijk.

Galaxy J6 Prime bij de FCC

Bij de Amerikaanse toezichthouder duikt de SM-J610F namelijk nu op in de database van gekeurde apparaten. De screenshots die de documentatie te vinden zijn laten weinig te raden over – althans, wat betreft de naam Galaxy J6 Prime. Uit de getoonde informatie valt verder af te leiden dat de J6 Prime dezelfde features heeft als de J6 zelf.

We zien bijvoorbeeld dat het schermformaat van Samsung's ‘Infinity'-type is, met een beeldverhouding van 18,5:9. De navigatietoetsen staan dan ook op het scherm zelf. Onder het menukopje Biometrics and security zien we dezelfde beveiligingsmethoden die ook de Prime-loze J6 heeft: gezichtsherkenning en een vingerafdruksensor. Deze laatste zit ongetwijfeld weer achterop de behuizing.

In tegenstelling tot de Galaxy J6, wordt de J6 Prime op dit moment getest met Android versie 8.1. Ook heeft de J6 Prime een Qualcomm Snapdragon 430 processor –  de J6 heeft een Exynos 7870 van Samsung zelf. Er lijken dus kleine technische verschillen te zijn tussen beide modellen, al is het niet zeker of de genoemde specs hetzelfde zullen zijn in de Europese toestelversie.

Nederland

Op zich lijkt dit alles tot nu toe niet erg interessant. Tenslotte lanceert Samsung regelmatig spin-offs van bestaande telefoonmodellen. Dit gebeurt meestal niet in Europa. Voor de Galaxy J6 Prime zijn echter wel degelijk toestelversies in ontwikkeling voor de Europese markt, en ook een Nederlandse variant lijkt in de maak.  Hoe Samsung van plan is dit toestel in de markt te zetten is ons vooralsnog niet duidelijk. Zou dit misschien een dual camera versie zijn van de gewone J6? We weten het niet. Het is niet eens ondenkbaar dat het toestel hier uiteindelijk zelfs een andere naam krijgt – al weten we nog niet welke.

In ieder geval gaat niet al te lang meer duren voor Samsung het toestel lanceert, dus dan wordt er een en ander duidelijker.