Nederlandse Samsung Galaxy S6 Edge Plus krijgt Android Marshmallow update (17-3: T-Mobile nu ook)

De update naar Android 6.0.1 Marshmallow arriveert vandaag op de Nederlandse Galaxy S6 Edge Plus. Zoals op de kleinere S6 modellen, is het wederomVodafone's branded toestelversie die de spits afbijt. Update 14 maart: vanaf nu is de Marshmallow update ook voor de unbranded S6 Edge Plus beschikbaar. Update 17 maart: met de komst van de update voor T-Mobile branded S6 Edge Plus is de uitrol van Marshmallow voor dit toestel compleet.

Precies een week geleden gaven wij een eerste preview van Android Marshmallow op de Galaxy S6 Edge Plus, en nu is hij dus via officiële weg te installeren op de eerste Nederlandse toestellen. Om precies te zijn op toestellen die direct bij Vodafone en T-Mobile zijn gekocht – de zogeheten branded telefoons, dus, (update) én op unbranded toestellen die niet bij een provider werden aangeschaft.

Naast alle bekende verbeteringen en veranderingen in Android Marshmallow, krijgt de S6 Edge Plus vandaag dus ook de nieuwe edge features die we ook zien op de Galaxy S7 Edge, zoals de Tasks edge en Quick tools.

De update – voor Vodafone is er firmware versie XXU1APB4, voor de T-Mobile branded én unbranded S6 Edge Plus XXU2PBP6 – is niet de kleinste, dus zorg dat je minstens 3 GB vrije ruimte op je S6 Edge Plus hebt. Download de update bij voorkeur via WiFi verbinding, tenminste, als je databundel je lief is.

Heb jij de update al op jouw S6 Edge Plus geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten hoe alles bevalt, en wat je zoals aan vernieuwingen en – hopelijk niet – bugs tegenkomt.

(Dank aan Marc en alle andere die het meldden!)

Lees de reacties (20)

  • Ik heb hem inderdaad binnen. Jammer dat je bij de People edge nog steeds geen WhatsApp kunt selecteren

  • Ik heb de update uitgevoerd. Alleen is m'n edge scherm nu weg. ik heb wel een update uitgevoerd van de edge screen appartement,...maar helaas nog geen edge screen terug. Kan iemand mij hier bij helpen?

    • Staan er bij jou in Instellingen -> Edge screen ook alleen de opties Edge-feeds en Edge lighting? D.w.z. is bij jou ook de hele optie Edge-vensters weg, daar?

        • Er komt een lading updates achteraan. Ik heb ze net gehad. Quick tools zit er bij, veel opties voor de edge maar mijn simpele nachtklok valt niet meer in te stellen. Lijkt gemaakt te zijn voor de Galaxy Note edge. :(

        • Bij mij niet, maar het schijnt bij meer mensen zo te zijn. Heb je al gekeken wat er gebeurt als je via de Galaxy Apps store een nieuw Edge paneel download en installeert? (in Galaxy Apps onder de tab For Galaxy en dan bij het kopje Edge Specials)

          • Yep. Heel veel panels, ook een zooi betaalde, maar ze werken niet allemaal zoals beschreven. Volgens mij zitten er wel voor de S6 edge plus bij. Enige wat leuk is voor mij is het kompas maar ik heb al 10 g shocks met die functie, beursberichten etc zit ik niet op te wachten. De nachtklok is alleen nog maar in te stellen via display settings en verschijnt niet meer automatisch, alleen nadat ik over de 'edge' geveegd heb.

          • Ja, dat klopt inderdaad. Maar bij sommigen is de Edge-panelen feature kwijt na de update. Dus ik vroeg me af of deze misschien weer verschijnt als ie 'gedwongen' wordt omdat er nieuwe panelen geïnstalleerd worden :-)

  • @Michel. Daar had ik na de update naar Marshmallow niet zo op gelet, mijn nachtklok werkte als gewoon, er waren wel meerdere panelen beschikbaar die er eerst niet waren. Maar vannacht (ik ben altijd laat op ivm mijn werk -> tijdsverschil USA) kwamen er ineens een stel Galaxy updates binnen, (oa notes, music, taal updates) waaronder Quick Tools met de nieuwe edge functies. Dus ik heb die nieuwe functies pas na deze laatste update echt goed bekeken. Nieuwe panels installeren kan bij mij direct vanuit de sidebar instellingen.

    • Jazeker, maar ik begrijp dat jij sowieso het probleem nooit had dat de gehele 'panelen feature' verdwenen was na de update

  • Bedankt voor de reacties.
    Ik kan wel een nieuw paneel downloaden, maar daar heb ik de originele niet mee terug.
    Is er inmiddels misschien al iets bekend of andere mensen dit ook hebben of dat er een nwe update komt om dit te herstellen?

1 2