Custom Samsung hoesjes bestellen in de theme store? Straks kan het (misschien)

Een Samsung hoesje dat precies past bij je favoriete thema en achtergrondafbeeldingen? Dat is misschien binnenkort mogelijk, aldus een themaontwerper.

Straks ook het passende hoesje bij je thema?

Je kunt best wel ver gaan met het aanpassen van het uiterlijk van je telefoon aan je eigen smaak. Je kunt niet alleen mooie hoesjes kiezen, maar ook custom thema's, achtergronden en icoontjes installeren op je Galaxy telefoon. Maar wat nu als je álles op elkaar af wilt stemmen? Dan moet je thema's, achtergrond en icoontjes aanpassen aan je hoesje. Echter, binnenkort kan het mogelijk ook anderson.

Custom Samsung hoes bestellen in de theme store

De collega's van SamMobile spraken themadesigner DurimK, die zou weten dat Samsung aan een uitbreiding van de theme store werkt. Op toestellen in de Galaxy A, Note en S-serie kun je straks een hoesje genereren die gebaseerd op je gekozen achtergrond. Je zou de keuze krijgen uit drie aangepaste versies van de afbeelding, om een design te krijgen dat helemaal jouw smaak is.

Helaas zal het niet mogelijk zijn een hoesje bij ieder thema te maken. Alleen als de ontwerper van het thema de functie activeert, en de bijbehorende afbeeldingen levert zal de optie verschijnen. We gaan er vanuit dat de ontwerper natuurlijk ook een deel van de opbrengst van het hoesje krijgt, dus dat zal wel als goede aansporing gelden om thema's zoveel mogelijk van een ingebakken caseontwerp te voorzien.

Het is niet duidelijk of de hoesjes het bijbehorende thema ook ingebakken krijgen middels een eigen chip. Samsung verkocht in het verleden al speciale hoesjes met een NFC chip, die bij installatie ook een bijbehorend thema activeert. Of de custom hoesjes een vergelijkbare functionaliteit krijgen moet blijken.

Samsung wil naar verluid de service eerst alleen in thuisland Zuid-Korea lanceren om te kijken of een dergelijke dienst logistiek wel haalbaar is. De kans lijkt dus groot dat het nog even gaat duren voor deze mogelijkheid in Europa en Nederland beschikbaar zal zijn. Het duurde destijds ook geruime tijd – lees: bijna twee jaar – voor het betaalde deel van de theme store ook in Nederland beschikbaar kwam. Eerst maar eens afwachten of en wanneer de service überhaupt opduikt.

Gerelateerde artikelen