Galaxy Tab A (2016) 10.1 Android Nougat update bereikt nu ook Nederland

We zijn wat laat met onze melding, maar bij deze dan toch: de update naar Android 7.0 Nougat bereikt de Nederlandse Galaxy Tab A 10.1 uit 2016.

galaxy-tab-a-nougat Galaxy Tab A (2016) 10.1 Android Nougat update bereikt nu ook Nederland

Het was alweer even geleden dat we te weten kwamen dat de Galaxy Tab A 10.1 uit 2016 de update naar Android 7.0 deze zomer krijgt. Sindsdien bleef het redelijk stil aan dit front, tot vorige week. Sinds toen rolt de namelijk door Europa en Nederland. Voor zowel Wi-Fi versie (SM-T580) als de 4G variant (SM-T585) is de Android Nougat update te downloaden.

Galaxy Tab A Nougat update

De update brengt onder meer een licht vernieuwde interface, met opgefriste icoontjes en een ander uiterlijk voor het notificatiescherm. Apparaatonderhoud is nu onderdeel van het normale Instellingen menu. Of de Nougat update ook nog naar andere Tab A-modellen – 7 inch, 8 inch – komt is op dit moment niet bekend. Wij hebben er nog geen tekenen van opgevangen, in ieder geval.

galaxy-tab-a-nougat-ux Galaxy Tab A (2016) 10.1 Android Nougat update bereikt nu ook Nederland

Heb jij de update al op jouw Galaxy Tab A 10.1 (2016) geïnstalleerd? Welke veranderingen of vernieuwingen ben jij zoal tegen gekomen op je tablet?

PS: wie benieuwd is naar de vernieuwde handleiding voor het apparaat met Android 7.0, kan deze op dit moment in het Engels downloaden: PDF. In het Nederlands is hij kennelijk nog niet beschikbaar.

(Dank aan o.a. Eric!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. rudy zegt

  Krijgt de galaxy tab S 10.5 nog nougat?
  Onze tab A 2016 10 inch is aan het updaten.
  Dit is bij ipad beter, veel landere updates daar.

 2. zegt

  Lekkere update.. Mijn hele Tab A6 staat nu vast. Hij heeft het een uurtje gedaan.Toen bevroor het scherm. Kan geen back up meer maken, kan geen reset doen. Kan helemaal niks meer.

 3. Wim zegt

  Vervelend weer plaza werkt niet meer whatsup toetsenbord komt niet meer. De icons vd apps met het wit er eromheen zijn minder duidelijk KAN IK HET ONGEDAAN MAKEN?

 4. Robert zegt

  Op de airbnb website krijg ik een boeking niet verlengd omdat de knop om de wijziging te bevestigen niet werkt op mijn tab 10.1 met android 7. Op mijn samsung telefoon met android 6 werkt diezelfde knop wel.
  Apps van de Volkskrant en Trouw produceren zwarte (lege) krantenpaginas. Geheugenprobleem? In de app Vogels in Nederland werkt de menu optie ‘zoek op vogelnaam’ niet, want het toetsenbord verschijnt niet. Kortom, de upgrade is nog geen feest van vooruitgang. Ik had android 6 graag behouden.

Praat mee