Galaxy S6 krijgt update met januari security patch (update 2-2: Edge)

Vorige week schreven we al dat hij er spoedig aankomt, en nu is het dan ook zover. Na een wat langere periode zonder security patches, krijgt de Galaxy S6 er vanaf nu weer eentje: die van de maand januariUpdate 2 februari: zoals verwacht, is er nu ook dezelfde update voor de S6 Edge.

Op het moment van schrijven is de ruim 330 MB grote update, met firmwareversie XXU5DQAG, beschikbaar op de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge. De update is de eerste security patch voor het toestel sinds oktober. Samsung schiet weliswaar al behoorlijk op met de Nougat update voor de S6, maar kennelijk is deze nog te ver weg om tot die tijd helemaal geen kleine security patches aan te bieden.

In ieder geval brengt de update van vandaag dus de januari patch, met daarin aanwezig 67 fixes die Google voor het besturingssysteem uitbracht, en 28 verbeteringen die Samsung voor haar eigen toevoegingen nodig achtte.

Zoals gezegd: inmiddels is de update beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 én Galaxy S6 Edge. Hopelijk volgen ook de branded toestelversies een beetje vlot. De Galaxy S6 Edge Plus kreeg deze security patch vorige week al.

Lees de reacties (8)