Nougat voor de Galaxy S6 een stapje dichterbij, na goedkeuring Wi-Fi Alliance (update: S6 Edge ook)

De Galaxy S6 (update:) én Galaxy S6 Edge zijn door de Wi-Fi Alliance goedgekeurd met Android 7.0 Nougat aan boord.

galaxy-s6-android-7-nougat-wifi-cert-1024x641 Nougat voor de Galaxy S6 een stapje dichterbij, na goedkeuring Wi-Fi Alliance (update: S6 Edge ook)

Dat de Galaxy S6 serie telefoons de update naar Android 7.0 Nougat krijgt weten we al lang. Een tijdje terug betrapten we Samsung al bij het testen van de nieuwe software op de toestellen, en gisteren bevestigden de Zuid-Koreanen het zelfs geheel officieel.

Hoe dichtbij de update daadwerkelijk is, is lastig in te schatten, maar één horde op weg naar de uiteindelijke release is in ieder geval genomen. De basismodellen van de serie – de Galaxy S6 met en zonder Edge, de SM-G920 en SM-G925 dus – zijn door de Wi-Fi Alliance in ieder geval gecertificeerd mét Android versie 7.0 (PDF, SM-G925: PDF).

galaxy-s6-edge-wifi-cert-nougat-1024x583 Nougat voor de Galaxy S6 een stapje dichterbij, na goedkeuring Wi-Fi Alliance (update: S6 Edge ook)

Hoewel we het niet helemaal zeker weten, gaan we er vanuit dat de Galaxy S6 Edge Plus nog iets langer op zich zal laten wachten.

Ondanks dit alles, zal het toch nog wel even duren voor de eerste Galaxy S6 gebruik(st)ers daadwerkelijk Android Nougat op hun toestel kunnen downloaden. Tenslotte is op dit moment Nougat nog lang niet overal – ook niet in ons land – beschikbaar op de Galaxy S7, en de verwachting is dat de S6 en haar varianten pas aan de beurt komen nadat alle S7’s van Android 7.0 zijn voorzien.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Vincent zegt

    Dit zal nog wel even duren voor het er is voor de s6 (edge)

    Zit nog steeds tewachten voor me s7 edge voor de update maar goed

    Dus voor de s6 (edge) zal het nog wel even duren voor de update er is

Praat mee