Galaxy Note 8 februari update nu beschikbaar in Nederland

Als je de gelukkige bezit(s)ter bent van een Galaxy Note 8 kun je vanaf nu de februari update installeren. Althans, als je een unbranded toestelversie hebt.

Een week of twee geleden kreeg de Galaxy Note 8 al een update waarin de beveiligingspatch van februari níet zat. Nu, begin maart, arriveert deze dan toch op het toestel.

Galaxy Note 8 februari update

Vandaag staat dus voor de (unbranded) Galaxy Note 8 een bijna 559MB grote update klaar. Deze bevat firmwareversie N950FXXS3BRB2, met de nodige stabiliteitsverbeteringen en bugreparaties. Maar het belangrijkste is natuurlijk toch de security patch van de maand februari. Daarin zit weer een flink aantal fixes voor de beveiliging van het Android besturingssysteem, die eerder door Google werden uitgebracht.

Daarnaast bevat de patch een aantal belangrijke fixes voor Samsung's eigen software. Zo wordt de Veilige map veiliger, evenals de Galerij app en de software waarmee je de Galaxy Note 8 in een DeX dock kunt gebruiken.

Android Oreo?

Het moge duidelijk zijn: de update van vandaag brengt nog geen Android 8.0 Oreo met zich mee. Deze zit er wel aan te komen, maar vermoedelijk moet eerst de uitrol voor de Galaxy S8 wat verder gevorderd zijn, voordat Samsung ook aan de Galaxy Note 8 begint. Op dit moment werkt Samsung aan een firmware met de beveiligingspatch van maart én Android 8.0, maar ook aan eentje zonder deze laatste . Het kan dus goed zijn dat we deze maand eerst nog de Oreo-loze maart patch gaan krijgen – maar dat is en blijft een stukje speculatie.

Beschikbaarheid

De Galaxy Note 8 zal de nieuwe beveiligingsupdate, zodra beschikbaar op jouw toestel, vanzelf gaan downloaden. Zelf direct checken kan ook. Ga via de Instellingen naar het kopje Software-update, en kies bovenaan het menu voor Updates handmatig downloaden. Wij verwachten dat de update op korte termijn ook zal worden uitgerold voor T-Mobile's en Vodafone's branded Note 8 varianten.

Heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Merk jij nog andere veranderingen of vernieuwingen?

(Dank aan iedereen die het meldde: Marciano et al!)

Lees de reacties (13)

  • Top .... Ik had er vodafone meuk opstaan ... vorige maand middels odin de unbranded versie erop gezet en deze kwam net ota binnen.

  • Voor de s8 en s8 plus is Oreo update al uitgebracht, alleen nu kan ik hem nog steeds niet updaten naar Oreo.

    Weet iemand waarom ik de update nog steeds niet heb ontvangen?

    • tja omdat je een dure samsung smartphone hebt en waar je locatie is dit is typisch samsung mjn s8+ die verkocht is staat in belgie op november patch en de note 8 is hier ook al niet veel beter dus ja aan wie ligt het???

  • Mijn S8 plus stond op de december patch. 2017 Sinds een paar dagen heb ik Oreo erop. Oreo werkt net iets vloeiender en sneller dan Nougat. Ik ben wel blij dat ik een unbranded versie heb. Dan heb je de update ook lekker snel.? je zal maar Vodafone hebben.?

1 2