Galaxy Note 8 update rolt uit, geen nieuwe beveiligingspatch

Voor de Samsung Galaxy Note 8 staat een ietwat mysterieuze update klaar. Deze brengt géén nieuwe beveiligingspatch, maar wel een nieuwe camerafirmware.

galaxy-note-8-update-1024x762 Galaxy Note 8 update rolt uit, geen nieuwe beveiligingspatch

De Galaxy Note 8 kreeg een paar weken geleden al de beveiligingspatch van de januari. Inmiddels zijn we een paar weken verder, maar de februari patch laat nog op zich wachten. Wel rolt een flinke update uit met andere verbeteringen onder de motorkap.

Galaxy Note 8 update voor beveiliging, camera

Voor de unbranded Galaxy Note 8 staat de update naar firmwareversie N950FXXU3BRA8 klaar. Deze brengt verbeteringen voor de beveiliging, de gebruikelijke optimalisaties, én een nieuwe camerafirmware. Een blik op het Software-info scherm laat zien dat de patchdatum na installatie nog steeds 1 januari is.

Het is dus een beetje gissen naar de precieze verbeteringen die deze update naar de Galaxy Note 8 brengt. Merk jij wat er precies anders of beter is, voornamelijk in de camera van het toestel? Laat het ons hieronder dan weten.

Overigens: Samsung werkt wel degelijk aan een Galaxy Note 8 firmware met de februari patch. Die update verwachten we in feite dus ook op korte termijn. En nee, helaas, Android 8.0 Oreo zit daar nog niet in. Die volgt op zijn vroegst pas volgende maand – of nog wat later.

Beschikbaarheid

De 560MB grote update is vanaf nu beschikbaar op de unbranded Galaxy Note 8. Jouw toestel zal de update vanzelf downloaden, al kan het even duren voor het toestel zelf controleert of een update klaar staat. Je kunt dit proces zelf versnellen, als je via Instellingen naar Software-update gaat, en daar op Updates handmatig downloaden tikt.

Of en wanneer hij naar de branded toestellen van Vodafone en T-Mobile komt is nog niet bekend. Vooral T-Mobile moet nog een kleine achterstand goedmaken: haar branded Note 8 staat nog steeds op de beveiligingspatch van december.

Heb jij deze update al geïnstalleerd? Deel jouw ervaringen met ons en rest van de wereld, in de reacties hieronder!

(Afbeeldingen: dank, Henk!)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. bram zegt

    ook net gehad in belgie tja merk niets speciaals eigenlijk schandalig dat het duurste samsung toestel de note 8 maar in maart oreo zal krijgen en maar 8.0 waarom niet 8.1 moet dit allemaal zo lang duren samsung!!!

  2. Alex zegt

    Heb de update ook goed ontvangen.
    Is het nieuw dat je nu met de sluiterknop kan in en uit zoemen of is me dat nooit eerder opgevallen.
    Verder vind ik de foto’s bij weinig licht beter geworden.

Praat mee