Galaxy J5 (2016) krijgt update met beveiligingpatch van januari

Voor de Nederlandse Galaxy J5 (2016) staat een update klaar met een nieuwere beveiligingspatch – die van de maand januari, om precies te zijn.

De Galaxy J5 (2016) kreeg eind vorig jaar een update naar Android versie 7.1.1. Die firmware bevatte geen erg recente beveiligingspatch. En zo draaide het toestel dus op de patch van augustus. Nu brengt een update eindelijk een veel nieuwere patch met zich mee, al is het dan weer niet de allernieuwste.

Galaxy J5 (2016) januari update

Vanaf eind vorige week staat voor de Nederlandse Galaxy J5 (2016) een 25MB grote update klaar. Firmwareversie J510FNXXS2BRA2 brengt dezelfde verbeteringen die Samsung bij iedere update noemt. De prestaties en stabiliteit van het toestel worden verbeterd, evenals bugs gerepareerd. Details hiervan komen we niet te weten.

Belangijker is natuurlijk de beveiligingspatch van januari. Het is inmiddels weliswaar maart, maar tenminste wordt de patch geïnstalleerd die de bekende Spectre en Meltdown lekken in de software gedicht. Daarmee zijn in ieder geval belangrijkste, recent ontdekte zwakke plekken in het Android besturingssysteem opgelost.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is inmiddels beschikbaar op de Nederlandse Galaxy J5 (2016). We krijgen al langer meldingen van gebruik(st)ers dat ze deze update hebben ontvangen, of juist. Er zijn in ons land heel wat geïmporteerde exemplaren verkocht, waardoor veel gebruik(st)ers updates volgens een andere schema ontvangen. Tenslotte krijgt een geïmporteerde telefoon de update op het moment dat ze beschikbaar komen in het lang van oorsprong – zie HIER voor meer informatie daarover.

In ieder geval zal jouw toestel de update vanzelf downloaden zodra deze inderdaad beschikbaar is. Je kunt het toestel ook direct zelf laten zoeken. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update, en tik op Updates handmatig downloaden.

Heb jij deze update geïnstalleerd? Ben je nog meer vernieuwingen en/of veranderingen tegengekomen?

(Dank, Hendrik-Jan en IJsbrand!)

Lees de reacties (4)

  • Ik heb de update ook gehad ik heb een Italiaans toestel
    Van de j5 2016
    Ja ik vind het ook jammer dat er geen update van februari of maart is uitgekomen
    Ik hoop ook dat voor mei of tegen die tijd nog een Android 8.1 oreo update komt
    Maar misschien kan iemand mij daar vast tegen die tijd meer over vertellen?

  • Mijn Galaxy J5 draait op Android 7.0. Bij handmatige update krijg ik de melding dat de laatste updates al geïnstalleerd zijn:
    J530FXXU2ARA2/J530FOXXARA2/J530FXXU2ARA2
    Hoe kom ik aan Android 8.x? Schijn ik nodig te hebben voor goede synchronisatie van Google agenda en Google contacts

    • Dat is op dit moment de nieuwste softwareversie. Een update naar Android 8 komt later dit jaar, maar het klopt niet dat je die nodig hebt voor een goede synchronisatie met Google Agenda en Contacts. Dat zou ook ook nu prima moeten werken. Of anders gezegd: als het dat niet doet, ligt dat niet aan de versie van het Android besturingssysteem.

    • Wat voor jou nog wel interessant is om te weten Loes, is dat jij, net als ik zelf, een Poolse variant hebt van de J5 2017. Dat betekent in de praktijk wel vaak dat je updates net even iets eerder krijgt als de Nederlandse variant, verder maakt het voor de werking niets uit.
      Als ik goed ben ingelicht gaat de J5 2017 wel degelijk worden geupdated naar Android 8,x maar dat kan nog wel even duren vrees ik.

Gerelateerde artikelen