Galaxy A5 (2016) krijgt beveiligingsupdate van januari

Heel aardig op schema ontvangt vandaag ook de Galaxy A5 (2016) de volgende beveiligingsupdate. Deze brengt de security patch van januari naar het toestel.

De Galaxy A5 (2016) viert deze maand zijn tweede verjaardag. En hoewel we niet verwachten dat het toestel dit jaar nog een update naar Android 8.0 Oreo krijgt – zie ons grote ‘Welke Galaxy krijgt Android 8.0‘ overzicht – blijven de beveiligingsupdates gewoon komen.

Galaxy A5 (2016) update januari 2018

Voor de Galaxy A5 uit 2016 staat de update klaar met daarin firmwareversie A510FXXU5CRA4. De ruim 191MB grote update brengt de gebruikelijk bugfixes en optimalisaties met zich mee. Daarnaast gaat het toch vooral op de beveiligingspatches van de maand januari: 91 fixes rolden uit Google's laboratoria, en 13 fixes voegde Samsung zelf nog toe.

De update zelf meldt daarbij ook nog dat een patch voor een kritieke zwakke plek wordt toegepast. Of hiermee de januari patch bedoeld wordt is onduidelijk. In ieder geval is deze opvallende melding al meer dan een jaar ongewijzigd.

Daarnaast zijn er nog steeds gebruik(st)ers met het toestel die ook na de vorige update last bleven hebben van de Wi-Fi verificatiefout. Uit reacties onder ons oorspronkelijke artikel over deze bug dat verschillende gebruik(st)ers geholpen zijn door verschillende oplossingen. Graag horen wij of de update van vandaag voor meer mensen een structurele oplossing met zich meebrengt. Dus als jij last had van de onstabiele Wi-Fi verbinding, én je hebt de januari update geïnstalleerd op jouw A5 (2016), laat ons hieronder dan weten wat jouw ervaringen zijn.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2016). Het toestel begint vanzelf met het downloaden van het updatepakket. Eventueel kun je de download zelf starten, als je via de Instellingen naar Software-update gaat, en daar op Updates handmatig downloaden tikt. Voor branded toestellen van T-Mobile en Vodafone volgt eenzelfde update ongetwijfeld in de komende dagen of weken.

Gerelateerde artikelen