Oktober patch Galaxy A5 (2016) fixt ‘kritieke zwakke plek in de beveiliging’

Een update voor de Galaxy A5 (2016) brengt niet alleen de oktober patch naar het toestel, maar ook een fix voor een ‘kritieke zwakke plek in de beveiliging’. Zowel de unbranded als de branded toestelversie van Vodafone krijgen op dit moment deze update.

galaxy-a5-2016-oktober-patch-critical-vulnerability-fix Oktober patch Galaxy A5 (2016) fixt 'kritieke zwakke plek in de beveiliging'

Binnenkort zal Samsung de Galaxy A5 (2017) lanceren, maar ook de huidige Galaxy A5 (2016) wordt natuurlijk gewoon bij de tijd gehouden. Op dit moment is een update beschikbaar op de unbranded Galaxy A5 (2016) waarvan niet zozeer de omvang – nog geen 21 MB – de aandacht trekt, maar wel de omschrijving. Naast of door de security patch van de maand oktober wordt een ‘kritieke zwakke plek in de beveiliging’ van het toestel gedicht.

Hoewel er verder niet wordt vermeld om welke zwakke plek het precies gaat, valt wel te lezen dat de Smart Manager applicatie opnieuw wordt geïnstalleerd. Of dit laatste iets met het ‘kritieke’ probleem te maken heeft is onduidelijk. Verder brengt de update – firmware XXS3BPJ9 (Vodafone: XXS3BPJ6) – nog de gebruikelijke optimalisaties en verbeterde prestaties – maar dat is beduidend minder opvallend.

Heb jij de update al geïnstalleerd, en vallen er nog andere dingen op? Laat het ons hieronder weten!

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee