Flink wat nieuwe beveiligingsupdates: Galaxy Note 4 & Edge, Galaxy S5 (Plus), en meer

De laatste dagen rolden er aardig wat beveiligingsupdates uit. Sommige toestellen lichtten we er apart uit, hier sommen er nog een aantal op.

Still going strong: de Galaxy Note 4 met de april patch

Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge

Voor zowel de Galaxy Note 4 als de Note Edge (dank, Jos!) rolt een update uit met de security patch van april, in de vorm van respectievelijk firmwareversies XXS1DQC8 en XXS1DQD1. Voor beide toestellen gaat het om redelijk grote updates van 345 en zelfs 382 MB, met kennelijk flink wat andere optimalisaties. Met name een verbeterd batterijverbruik wordt door Samsung zelf expliciet benoemd.

Samsung houdt de beveiliging van de Note 4 en Note Edge ook twee-en-een-half jaar na release nog erg goed bij, en zal vermoedelijk ook nog wel  even blijven doen, tenminste tot de komst van de Galaxy Note 8 – of langer.

Galaxy S5

Voor T-Mobile's branded Galaxy S5 rolt momenteel een nieuwe update door het land. De update met firmwareversie XXS1CQDA brengt april beveiligingspatch naar het toestel. Update 12-5: Voor de unbranded Galaxy S5 is het firmware XXS1CQA9 die deze patch op de telefoon installeert, na een bescheiden download van exact 76 MB.

Galaxy S5 Plus (Vodafone)

Wel beschikbaar is de april patch voor Vodafone's Galaxy S5 Plus, in de vorm van firmwareversie XXS2CQD6. En ook hier moet iedereen met een unbranded – of T-Mobile branded – S5 Plus moet nog even geduld hebben.

Galaxy J1 (2016)

Ook voor de Galaxy J1 (2016) staat een nieuwe update klaar (dank, Yonah) met firmwareversie XXS2AQC1. Deze update geeft het toestel alle security fixes tot en met die van de maart patch.

Galaxy Grand Prime

En dan is er nog de Galaxy Grand Prime, die net als de J1 (2016) ook de beveiligingspatch van maart krijgt, in de vorm van een update naar firmwareversie XXS1BQC3.

Galaxy S4 Mini VE

Enige dagen terug al kreeg ook de Galaxy S4 Mini VE – Value Edition, GT-I9195I – een update met firmwareversie XXS1AQC2. Aan boord de net-niet-helemaal-de-nieuwste security patch van februari.

Lees de reacties (20)

  • Hoop dat ze een beetje opschieten met de update voor de unbranded s5+ aangezien ik sinds de laatste update enorme battery drain heb

  • En de Galaxy S3 NEO GT-I9301?? Dit is bericht voor galaxyclub! Weten jullie iets gakaxyclub??

  • Sinds gisteren heb ik de update van Samsung Note 4 geïnstalleerd. Ik doe dat telkens netjes bijouden. Echter sinds gisteren is mijn toestel ongelooflijk instabiel geworden. Vele automatische reboots, een erg langzaam presterende Note 4 en soms reageert die 30 seconden niet op mijn toetsaanslagen.
    Ik heb geen flauw idee wat er aan de hand is, maar sinds gisteren is het echt heel slecht geworden.

    Zijn er nog meer die dit soort problemen ervaren?

    • Gelukkig dat ik dit nu lees… ik wacht dan nog even naar de verdere reacties en bevindingen. Strekte ermee Danny !

      • Waarom gelukkig? Ervaar je hetzelfde probleem of wacht je nog met het installeren van de update?
        De laatste 2 dagen is de note 4 zo ontiegelijk instabiel geworden dat je er bijna niet meer mee kan worden.
        Vóór de update was er helemaal niets aan de hand, maar je denkt als klant/gebruiker dat je er altijd goed aan doet om nota bene van de leverancier zelf een update te installeren. Nu denk ik: "had ik het maar niet gedaan". Aangezien het ook nog een zakelijk toestel betreft zou ik nog wel een schade kunnen oplopen door het niet kunnen beantwoorden van gesprekken, omdat mijn telefoon dan weer net reboot.

        Gisternacht toen ik naar bed ging stond er zelfs een dikke android op mijn scherm met de tekst dat de reboot mislukt was. Er stond bij downloading, maar wat? En na 2 uur wachten toch maar de batterij eruit gehaald.
        (tegen het advies van de meldingen in). Het toestel startte verder wel weer op gelukkig, maar de spontane reboots ( ook als je telefoon gewoon op tafel ligt) blijven komen.

        • vreemd hoor dat van die "reboot" heb ik ook een tijdje gehad op mijn S7edg. ging "vanzelf" weer over. Nog vreemder, ik heb dit jaar nog geen update's gehad?!

1 2
Gerelateerde artikelen